Ana SayfaSağlıkHayatınızdaki Kişi Narsist Olabilir Mi?

Hayatınızdaki Kişi Narsist Olabilir Mi?

Dünya onun etrafında dönüyormuş gibi davranır. Sizin ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize karşı duyarsızdır. Genellikle kafalarını sürekli mükemmel bir imaj çizme ihtiyacıyla yorarlar.Yaptıklarını abartarak anlatmayı da çok severler. Evet hepimiz yaptığımız şeylerle övünürüz ama bu durum onlarda aşırıdır. Yaptıklarını defalarca ve süsleyerek anlatmaya bayılırlar. Genellikle başkalarının onları kıskandığını söyler ve onları küçümsemeden de konuşmasını bitirmezler.

İlk başta sizi iltifatlara boğar, hediyelerle sizi şımartır. Size gerçekten özel olduğunuzu söyler ve hissettirir. Siz sonunda tam da aradığım adam bu dediğinizde, o kibar ve tatlı kişinin yerini aşağılayıcı biri alır. Size sürekli ne kadar "yetersiz" olduğunuzu söyler. Sizi başkalarıyla karşılaştırır ya da küçümseyici tavırlarıyla size gerçekten kalbinizi kıracak sözler söyler. Bu yetersiz olduğunuz için değildir. Maalesef onların kusurlu, yalnız ve yetersiz benliğine dair hissettiği inançtan kaynaklanır ve bu tip aşağılayacı tavırlar bu kişilik bozukluğunun bir belirtisidir.

Ona iyi davranmanızın nedeni konusunda şüphecidir. Kolay kolay kimseye içlerini açamazlar ve güvenemezler. Genellikle insanların ne kadar güvenilmez olduğundan bahsederler. Size de güvenemezler ve bundan dolayı sizi sorumlu tutarlar. 

Yüksek standartları vardır ve mükemmel olmak isterler. Evet, çoğumuz kusursuz olmak isteriz ama onların akılları sürekli bununla meşguldür. Genellikle mükemmel olduklarını düşündükleri özel kişilerle arkadaşlık kurmak isterler. Sizin özel olduğunuzu bilirler ama kendilerinden kaynaklanan nedenlerle karşısındakine sözleriyle kendini kötü hissettirmek konusunda üstlerine yoktur.

Kendilerine aşık bile olabilirler aslında. Genellikle çok bakımlı ve şıklardır. Sizin ona hayran olmanıza bayılırlar. Sürekli bir onay arıyışı içindedirler. Genellikle kendilerini Tanrı ya da soylu biri gibi görürler. Dışarıdan özgüveni yüksek gibi görünse de içinde kendine güvenmeyen küçük bir çocuk vardır. Bu yüzden reddedilmeye karşı çok hassaslardır. Evet, kimse reddedilmeyi sevmez ama onlar reddedilmeye karşı aşırı duyarlıdır. En ufak bir reddedilme sinyali ile karşılaştıklarında başınızı döndürmeye çalışan o kişiden eser kalmaz. İlizyonla yarattığı balon bir anda patlar ve yerini gergin ve çok soğuk biri alır. Ayrıca flört konusunda ustalardır. Güney Alabama Üniversite'nden psikolog Joshua Foster ve Georgia Üniversite'nden W. Keith Campbell'e göre narsisistler partnerlerinin ilişkiye sadık olduklarını düşündüklerinde aldatmaya daha yatkınlar. Bu yüzden kendinizde suç aramayı durdurun ama onları da suçlamayın. Bu tamamen kontrolleri dışında gerçekleşiyor.

Her ne kadar empati yapabildiklerini iddia etseler de, maalesef empati yeteneğinden yoksundurlar. Belki de bu yüzden karşısındaki kişiyi çok rahat bir şekilde küçümserler. Size insan gibi değil bir eşyaymışsınız gibi davranır. 

İçki, sigara, kumar ,alkol ve madde bağımlılıkları vardır. Zararlı alışkanlıklarından vazgeçemez ve bunları kendini yatıştırmak için kullanır. Genellikle sinirli ve sabırsızlardır. Ayrıca obsesif bir yönleri de vardır. Örneğin, simetri takıntısı ya da saatleri tamamlama takıntısı gibi.

Yaptığının yanlış olduğunu bilse bile içten bir özür dilemesi çok zordur. Kendilerini sürekli haklı çıkarırlar.

Eğer 9 maddeden daha fazlası partnerize uyuyorsa, karşınızdaki kişi narsist kişilik bozukluğuna sahip olabilir. Buradan yola çıkarak bir tanı koymanızı önermiyoruz ama çoğu şeye evet diyorsanız bunun üzerinde biraz daha araştırma yapabilirsiniz. Narsist İle Ateşkes kitabını Trendus ailesi olarak öneriyoruz. Ama öncellikle, bu durumu kişisel olarak algılamayın. Davranışları gurur kırıcı olsa da kendinizi sevmeyi ve kendinize güvenmeye devam edin. Profesyonel birine bu konu hakkında danışabilirsiniz. Karşınızdaki kişiyle yolunuza devam etmek istiyorsanız ve narsist oluğuna karşı şüpheleriniz varsa , onu profesyonel bir destek almaya ikna edebilirsiniz. Bu sizin tedavi edeceğiniz bir şey değil. Karşınızdaki kişinin isteğiyle aşılabilinecek bir şey. Sizi karanlığına çekmesine izin vermeyin ama ona da kızmayın. Eğer çevrenizi hep bu tür kişilik özelliklerine sahip insanlarla dolduruyorsanız, buna neden izin verdiğiniz hakkında düşünmenizi tavsiye ederiz. Kendinize ya da partnerize sinirlenmeyi bırakın ve ne yapmak istediğinize karar verin. Kendinize iyi bakın ve önce kendinizi sevmeyi ihmal etmeyin.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI