Ana SayfaSağlıkİlişkilerin Bilmeniz Gereken Üç Aşaması

İlişkilerin Bilmeniz Gereken Üç Aşaması

Birinci Aşama

Birinci aşama delicesine aşık olma aşaması. Hani şu, onu görünce ayaklarınız yerden kesilmiş gibi hissettiğiniz, midenizde kelebeklerin uçuştuğu hatta bu kelebekler yüzünden öğünlerinizi atlamaya başlayarak kilo kaybı yaşadığınız dönem. Her şey çok yolunda değil mi? Aşıksınız hatta aşk size kilo bile verdiriyor. Bakın şu aşkın güzelliğine!

Bu süreçte taraflar birbirine çok aşıktır. İlişkinin henüz daha başı olduğu için her şey adeta filmlerden fırlamış gibidir. Romantik jestler, sürprizler, hediyeler, kitaplara yazılası cümleler…

Buluşmalar dört gözle beklenir, seks deseniz kusursuzdur. İlk başlarda tenler birbirine alışana kadar bocalanabilir ancak sonrasında her şey adeta tamamlanmış bir yapboz gibi görünür.

Anlayacağınız birinci aşamaya tam anlamıyla halk deyişiyle cicim ayları denilebilir. Kusursuzdur, hemen herkesin yıllar sonra bile “ah o günlere dönebilseydik” dediği evredir.

İkinci Aşama

İnsanlar flört döneminde ve ilişkinin başlangıcında olabilecekleri en iyi insan olmaya kanalize olurlar ve bu şekilde tanınmak isterler. Ancak ikinci aşama artık partnerinizin mükemmel olmadığını keşfettiğiniz o süreçtir.

Artık ilk aşamadaki heyecan yavaşça yerini alışmışlığın verdiği rahatlığa bırakır. Bu da bireylerin daha kendileri gibi davranmalarına yol açar. Kusurlar, geçmişten alınan yaralar, güvensizlikler bu süreçte açığa çıkar.

Bu süreç gerçek bir testtir: Karşınızdaki kişinin mükemmel olmayan haliyle bir ilişki sürdürebilir misiniz? Gece uyurken horlayabilir ya da seks esnasında garip sesler çıkarmaya başlayabilir. Bunu sevgi ve şefkatle kabullenebilir misiniz? Durum asla “katlanmak” olmamalı. Kabulleniş olmalı, bunu aklınızdan çıkarmayın.

Üçüncü Aşama

İkinci aşamadan ne şekilde çıkacağınıza bağlı olarak üçüncü aşama da değişiyor.

Dev kavgalar yaşayıp kalpleri kırabilirsiniz ve iplerin kopmasıyla ilişki sonlanabilir.

Ya da tüm o kavgalara rağmen birbirinizi hala sevebildiğinizi görebilir, bunun ne kadar özel olduğunu fark edebilirsiniz. İkinci aşamada sizi rahatsız eden kusurlar, tuhaflıklar artık size sevimli gelmeye başlayabilir. Karşınızdaki olduğu en şeffaf haliyle kabullenmenin rahatlığını sevebilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI