Ana SayfaYaşamİlk İlişkide Sıklıkla Yapılan Hatalar

İlk İlişkide Sıklıkla Yapılan Hatalar

İlk aşk, ilk ilişki… Bunlar hayatlarımızdan en unutulmaz ilkler. Peki hemen herkesin ilk ilişkisinde yaptığı ve sonraki ilişkilerinde bile etkisi olan hatalar neler?

İlk ilişkinizin üzerinden yüksek ihtimalle yıllar geçmiştir. Hemen herkesin o günlere dönüp baktığında “bu hatayı ben de yaptım” dediği durumları sizler için yazdık. Elbette hata demek ne derece doğru olur bilemiyoruz. Söz konusu ilişkiler ve duygu durumları olduğunda yapılan her eylemin bize tecrübe olarak döndüğü bir gerçek. Gelin hep birlikte ilk ilişki hatalarını hatırlayalım:

1. Bazı konuları konuşmaktan korkmak

Rahatsız olduğunuz bir şeyi konuşmaktan kaçındığınızı hatırlıyor musunuz? Dürüstçe sevgilinizi karşınıza alıp “neden bu böyle” diyemediğiniz pek çok konu olduğuna eminiz. Ki bunun nedeni olarak da ikinci hata ortaya çıkıyor.

2. “Ya beni bırakıp giderse” korkusu

Dürüstçe konuşamamak, bazen kırıldığınız noktaları göz ardı edip hesap soramamak aslında hep o kişiyi kaybetme korkusundan ötürüydü. Bu hataya düşmeyen çok az kişi vardır. Terk edilmek elbette üzücü. Ancak kaybetme korkusu zaman zaman aslında sizin de kaybedilecek kadar değerli olduğunuzu unutmanıza yol açtı. Kendi öz değerinizi unuttuğunuz o anlar tamamen tecrübesizlikti.

3. Hissetmeden “seni seviyorum” demek

Sadece karşınızdaki kişi bunu söylemeye hazır diye onu mutlu etmek için “seni seviyorum” cümlesini kurmak zorunda değilsiniz. Sevgi bazı insanlar için ilişki boyunca olgunlaşan, gelişen bir şey olabilir. Bu tamamen normal. Bazı kişilerse bu cümleyi kurmaktan hoşlanmayabilir. Sevgiyi eylemlerle de dile getirebilirsiniz, bir cümleye kısıtlamak ne kadar doğru ki?
4. Arkadaşları geri planda bırakmak

En trajik hatalardan biri! Sevgilinizi ön plana çıkararak her daim yanınızda olan dostlarınızı geride bıraktığınız, görüşmediğiniz zamanlar bir zaman sonra birer pişmanlığa dönebilir.
5. Eski ilişkilerini sorgulamak

Sizin ilk ilişkiniz, ancak karşı tarafın ilk birlikteliği siz değilseniz bu sizde geçmişte kalanlar için bir kıskançlık yaratabilir. Hatta birlikteliği olmadığı, sadece bazı hisler taşıdığı insanları bile irdeleyip kıskanabilirsiniz. Bu tutumun çok sağlıklı olmadığını belirtmemize gerek var mı?
6. Olmadığınız biri gibi davranmak

Sadece o seviyor diye bazı şeylerden keyif alıyor gibi gözüktüğünüz, kendiniz gibi davranmadığınız o anlar aslında kendinize küçük bir ihanettir diyebilir miyiz? Özellikle bunu deneyimsiz yaşlarda hem duygusal hem cinsel anlamda yaşamak oldukça can sıkıcı olabiliyor. Kendi sınırlarınızı bilmeniz, kendinizi tanımanız ve olduğunuz kişi olarak karşınızdaki kişinin sevgisini benimsemeniz gerekiyor.

7. Her tartışmadan sonra terk etme tehdidi

“Her an gidebilirim” tehdidi de ilk ilişkilerde yapılan hataların başında geliyor. Bu şekilde karşı tarafa göz dağı vermek oldukça üzücü.
8. Başka ilişkilerle kendi ilişkinizi kıyaslamak

En yakın arkadaşınızın ilişkisiyle kendi ilişkinizi kıyasladığınız o dönemi hatırlıyor musunuz? Oysa herkes farklı ve her ilişkinin dinamikleri de doğal olarak apayrı. Bir başkasıyla kendinizi nasıl kıyaslamamalıysanız, bunu ilişkiniz için de yapmamalısınız.
9. Özel alan tanımamak

Her dakika mesajlaşıp konuşmak istemek, sürekli görüşmek istemek. Bunlar bir noktaya kadar masumca, sevgiden doğan bir ısrar olarak tolere edilebilir. Ancak bir noktadan sonra sıkıcı olacaktır. Kendinizin de partnerinizin de özel alanlarınızın olması gerekiyor.
10. Onu değiştirebileceğini düşünmek

İlişkiye başlarken aklınızda o kişiye dair bazı soru işaretleri olsa da “nasılsa düzelir” diye umarak sürdürmek pek iç açıcı senaryolar yaratmayabilir. Bir ilişkide ne siz değişmelisiniz ne de karşınızdaki kişiyi değiştirmeye çalışmalısınız. Olduğunuz hallerinizle mutlu olabildiğiniz sürece ancak mutlu ve uzun süreli bir birliktelik yaratabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI