Ana SayfaDizi ve Film Önerileriİzlerken Gerilmelik 24 En İyi Psikolojik Film Önerisi

İzlerken Gerilmelik 24 En İyi Psikolojik Film Önerisi

Gerilim içeren en iyi psikolojik filmleri sizin için derledik. Psikolojik film sevenler için gerim gerim gerilmelik 24 film tavsiyesi Trendus’ta.

 

A Quiet Place (2018)

Hiç ses çıkarmadan yaşamanız gerekse bunu başarabilir misiniz? 2 çocuklu Abbott ailesi bunu başarıyor; kırsal bir bölgede konuşmadan, işaret diliyle anlaşarak sessiz ve sakin bir yaşam sürüyordu. Ta ki çocukların bir gün oyun oynarken lambayı düşürdükleri ana kadar… Filmin başrollerini Emily Blunt ve John Krasinski paylaşıyor. John Krasinski ayrıca filmi de yönetiyor.
 

IMDb puanı: 7,6

 

 

Before I Go to Sleep (2014)

Filmde, geçirdiği bir kaza sonrası her gece hafızası sıfırlanan Christine’e yardımcı olan tek şey kendisine bıraktığı videolardır. Her gün yaşadığı hayatla tekrar tekrar tanışmaya çalışan kadının psikolojik durumunu muhteşem şekilde yansıtan oyuncu ise Nicole Kidman! Kidman’a filmde Colin Firth ve Mark Strong da eşlik ediyor.
 

IMDb puanı: 6,3

 

 

Bird Box (2018)

Josh Malerman’ın aynı isimli romanından sinemaya uyarlanan filmin başrolünde Sandra Bullock’u izliyoruz. Yapım, peşlerine düşen şeylerden kurtulmak için gözleri bağlı bir şekilde yola koyulan bir kadın ve çocuklarının hikayesini anlatıyor. Görme duyusundan yoksun bir şekilde maceraya atılan bu insanları izlerken ne kadar gerileceğinizi tahmin edebilirsiniz. Filmi, Netflix’te izleyebilirsiniz.
 

IMDb puanı: 6,6

 

 

Black Swan (2010)

Yetenekli ve hırslı genç bir balerinin Kuğu Gölü balesinde Siyah Kuğu rolünü almak için kendi içsel dünyasındaki kötülüklerle tanışmasını konu edinen Black Swan’de Natalie Portman’ı muhteşem performansıyla izliyoruz.
 

IMDb puanı: 8,0

 

 

Elle (2016)

Isabelle Huppert’ın başrolde yer aldığı filmde tanımadığı biri tarafından cinsel saldırıya uğrayan güçlü bir kadının kimliğini bilmediği bu adamı bulmak için başvurduğu yollara şahit olmak mümkün.
 

IMDb puanı: 7,1

 

 

Ex Machina (2014)

Psikolojik gerilimin yanında bilimkurgu öğeleri de barındıran Ex Machina’da başarılı aktris Alicia Vikander’ı görüyoruz. Filmin konusu ise şöyle: 24 yaşındaki Caleb önemli bir teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, şirketin CEO’su Nathan’ın dağ evinde 1 hafta konaklama şansı elde eder. Peki bu gerçekten bir şans mıdır? 
Bu korku dolu filme ilgi duyduysanız, netflix korku filmleri listemize mutlaka göz atın!

IMDb puanı: 7,7

 

 

Get Out (2017)

Daniel Kaluuya ve Allison Williams’ın başrolde yer aldığı filmde gerilimi yoğun şekilde hissedeceksiniz! Siyahi bir genç olan Chris, sevgilisi Rose tarafından ailesiyle tanıştırılmak üzere bir davet alır. Gittiği zaman Rose’un ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra da mülke adım atmış siyahi kişilerin teker teker kaybolduğunu öğrenir. 
 

IMDb puanı: 7,7

 

 

Gone Girl (2014)

Usta yönetmen David Fincher’ın kült yapımlar arasında yerini almış olan filmi Gone Girl başrollerinde Ben Affleck ve Rosamund Pike’ı ağırlıyor. Filmde karısının aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın hikayesine tanık oluyoruz.
 

IMDb puanı: 8,1

 

 

Marrowbone (2017)

Marrowbone’da bir arada kalmak adına annelerinin ölümünü herkesten saklamak zorunda kalan 4 kardeşin insanı tedirgin eden hikayesini izleyebilirsiniz.
 

IMDb puanı: 6,6

 

 

Mother! (2017)

Kadrosunda Jennifer Lawrence ve Javier Bardem’i bir araya getiren Mother!’da beklenmeyen bir misafir ile hayatları alt üst olan bir çift konu ediliyor.
 

IMDb puanı: 6,6

 

 

No Country for Old Men (2007)

Coen kardeşlere dört Oscar ödül kazandıran yapımda, olay yerinde bulduğu çantayı alarak peşine bir kiralık katil takan bir gazinin hikayesi anlatılıyor. Başrolde muhteşem oyunculuğuyla Javier Bardem’i izliyoruz.
 

IMDb puanı: 8,1

 

 

Nocturnal Animals (2016)

Yönetmenliğini Tom Ford’un yaptığı Nocturnal Animals’ta başrolde Amy Adams, Jake Gyllenhaal ve Michael Shannon gibi oyuncuları görüyoruz. Konusu ise şöyle; Susan Morrow bir gün posta kutusunda eski eşinin yazdığı romanın taslağını bulur. Eski eşi kendisine fikrini sormaktadır. Susan, bir matematik profesörü olan eski eşi Tony’nin ailesi ile çıktığı bir yolculuğu anlatan “Nocturnal Animals” adındaki bu taslağı bırakamaz. Kitabı okudukça Susan da kendi geçmişini hatırlar.

IMDb puanı: 7,5

 

 

Red Sparrow (2018)

Jennifer Lawrence’ın oyunculuğuna bir kez daha hayran olmanızı sağlayacak Red Sparrow, geçirdiği bir kaza sonucu baleye veda etmek zorunda kalan Dominika’nın gizli bir istihbarat örgütü olan Sparrow School’a katılmasının ardından başına gelenleri konu alıyor.
 

IMDb puanı: 6,6

 

 

Room (2015)

Başroldeki Brie Larson’a En İyi Kadın Oyuncu Oscar Ödülü’nü kazandıran Room, 5 yaşındaki oğlu ile küçük bir odaya hapsedilen bir annenin dramını anlatıyor. 
 

IMDb puanı: 8,2

 

 

Shutter Island (2010)

Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo ve Ben Kingsley gibi isimlerin rol aldığı Martin Scorsese filmi Shutter Island, bir hastanın kaybolması üzerine akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi’ne soruşturma yapmak için giden iki polisin karşılaştığı dramatik olayları konu alıyor.
 

IMDb puanı: 8,1

 

 

Split (2016)

James McAvoy’un üst düzey bir oyunculuk performansı sergilediği Split’te çoklu kişilik bozukluğu olan Kevin’ın suç dünyasına girişi anlatılıyor.
 

IMDb puanı: 7,3

 

 

Suspiria (2018)

Dakota Johnson’ın hayat verdiği Suzy Bannion karakteri en iyi bale okullarından birine girmek için Almanya’ya gidiyor. Bir akşam okulun kapısını çalıyor ve akabinde ilginç olaylar gelişiyor. 

IMDb puanı: 6,8

 

 

Take Shelter (2011)

Michael Shannon ve Jessica Chastain’in rol aldığı Take Shelter, bir aile hikayesi olmasının yanı sıra doğaüstü gerilim öğeleri de taşıyor.
 

IMDb puanı: 7,4

 

 

Terminal (2018)

Filmde Margot Robbie iki farklı hayat süren bir garsona hayat veriyor.
 

IMDb puanı: 5,3

 

 

The Girl on the Train (2016)

Aynı adlı romandan beyazperdeye uyarlanan filmin başrolünde Emily Blunt var. Blunt, alkol problemi olan ve günlerini tren yolculukları yapıp insanları gözlemleyerek geçiren bir kadını canlandırıyor.
 

IMDb puanı: 6,5

 

 

The Lovely Bones (2009)

Filmde, 1970 yılında komşusu tarafından öldürülen 14 yaşındaki bir kız yaşadığı bu olayı cennet ile dünya arasında bir yerden aktarıyor. Çevresinin onun yokluğunda çektikleri acıları ve katilinin yaptıklarını izler.
 

IMDb puanı: 6,7

 

 

The Others (2001)

Nicole Kidman’ın savaşta eşini kaybeden bir kadını canlandırdığı filmde aile, çocukların güneşe karşı alerjisi olduğu için oldukça karanlık bir evde yaşamaktadırlar.  Bir gün çöken yoğun sis ile evin dışarısıyla tüm bağlantısı kesilir. Aile bir türlü güvenemedikleri evin çalışanlarıyla başbaşa kalır. 
 

IMDb puanı: 7,6

 

 

The Sixth Sense (1999)

Bu önerimiz biraz daha eskilerden ve tanıdık olacak. Ancak psikolojik gerilim demişken Altınc His’i liste dışında bırakamazdık 🙂 
 

IMDb puanı: 8,1

 

 

Us (2019)

Us, kendilerine tıpa tıp benzeyen davetsiz misafirlerine karşı hayatta kalma savaşı veren bir ailenin başına gelenleri konu ediyor. 
 

IMDb puanı: 7,0

 

İlgili Film Önerileri Listemiz: Netflix En İyi Korku Filmleri

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI