Ana SayfaYaşamKanlı Ay Tutulması ve Felaketleri

Kanlı Ay Tutulması ve Felaketleri

27 Temmuz gecesi gökyüzünde Ay’ın ve Güneş’in Dünya’ya en uzak olduğu zamanda Ay
Tutulması gerçekleşecek.Bu tutulma yüzyılın en uzun Ay tutulması. Kova burcunun 4 derecesinde gerçekleşiyor. Aynı noktadaki son tutulma 28 Temmuz 1999’da oluşmuştu. Güneş ve Ay Tutulmaları 19 yılda 1 kez aynı noktada gerçekleşiyor.

Aynı anda yine Kova burcunda geri giden Mars Dünya’ya en yakın konumunda bulunacak. Gökyüzünde gayet parlak bir şekilde ve çıplak gözle izleyebilirsiniz. Kırmızımsı ve parlak ama yanıp sönmeyen bir sabit ışık gördüğünüzde bilin ki o Mars.27 Temmuzda gökyüzünde birde meteor yağmuru şöleni izlenecek. Delta Aquarid metero yağmuru.27 Temmuz gecesi oldukça hareketli ve nadir rastlanır bir gece olacak.

Peki bu nadidelik, Kanlı ay tutulması falan bize ne getirecek? Veya kan gövdeki götürecek mi? Son günlerde çıkan yangınların, apartman göçüklerinin, sel baskınlarının bunlarla bir ilgisi var mı?

Ay Tutulmaları her yıl ortalama 2 kez gerçekleşiyor. Son Ay tutulmasını Ocak 2018’de yaşadık. Dünyanın gölgesi Ay’ın üstüne düştü. Dünya Ay’la Güneş arasına girdi. Güneş tutulmalarında ise Ay’ın gölgesi Dünya’ya düşüyor.

Tam Ay tutulmalarında Ay tam gölgenin ortasında kalıyor ve son dönemde “Kanlı Ay Tutulması” adı kullanılmaya başlandı. Kimi astrologlar tarafından ortaya atılan bu isim astrolojide henüz kabul görmedi ama popüler astroloji amacına ulaştı ve dikkat çekmeyi başardı. Tarihte kaydedilmiş ilk Ay Tutulması “Enuma Anu Enlil” tabletlerine yazılmış. Bugünkü Irak da. Ay Tutulması sırasında öldürülen kral ve sonra tutulmalarda gözlemlenen kötü olaylar tutulmayla ilişkilendirilmiş ve kötülükleri kovmak üzere Ay’a ateş etmekten, çeşitli ritüellere kadar birçok şey denenmiş. Çünkü gökyüzünde bir ejderhanın ışığa saldırdığı düşünülmüş. Bu korku günümüzde astrolojik olarak kötülüklerin geleceği korkusuna dönüşmüş. Genetiğimize tıpkı hastalıklar gibi yerleşen korku Kanlı Ay Tutulması teriminin ortaya atılmasına neden olmuş.

Oysa modern astrolojide Ay tutulmalarının hayatımızda kötülük yaratan bir takım olaylardan kurtulma zamanı olduğu biliniyor. Buna rağmen bir tamamlanma ve sonlanma belirttiği için ayrılıklar, ölümler de yine Ay tutulmaları ile ilişkili. Dolunayda gerçekleşen Ay tutulmaları stresin yükseldiği, boğulma veya kalbini biri sıkıyormuş hissi yarattığı içinde ekstra korkulası bulunuyor. Cinayetler ve ruhsal hastalıklar ABD de yapılan bir araştırmaya göre; Ay tutulması süresince epey artıyor.

Türkiye’de 20:30 dan itibaren izlenecek Ay tutulmasını net görmek için ideal saat 22.30.

Astrolojik açından:

Kova burcunun 4 derecesinde gerçekleşen Ay tutulmasında Dolunay-retro Mars ve Güney ay düğümü kavuşum halinde güç birliği yapacak ve Uranüs’e meydan okuyacaklar. Dolunayın amacı evrensel değerleri tekrar gözden geçirmek, işe yaramayanları ayıklamak, yarayanlara daha fazla emek harcamak. Arkadaşlarda buna dahil. Ancak geri giden Mars öfkeyi kontrolsüz kullanmaktan, eylemsizliğe kadar bir dizi sevimsizlik yaratma eğiliminde. Pasif agresyonda buna dahil. Güney ay düğümü ne Hint astrolojisinde ne de modern astrolojide sevimli bulunmaz. Kişiyi gerileten, şanssız hissettiren bir yansıması vardır. Dolayısıyla bu 3’lünün birlikteliği hayra alamet değil veya iyi bir amaç uğruna mücadele getirmeyecektir.

Uranüs Boğa burcunda ilerliyor. Mali konularda yenilikler, özgüvenin yeniden inşaası, benimseme kavramının yenilenmesi, dünyevi zevklerin hatırlanması gibi birçok işlevi var. Tamda yenilikle uğraşırken Kova burcundaki 3’lü birleşimin saldırısı Uranüs’ü sarsacaktır. Fakat bu güçlü ve ilerleyen planet bu saldırıyı göğüsleyecek ve savaşı kazanacaktır. Yenilikten yana davranışlar kazandırırken Merkür gerilemesinin etkisinde olduğumuz unutulmamalı. Zira Merkür gerilerken büyük yenilikler yapmak pişmanlık yaratır. Üst aklın getireceği konforu ifade eden Uranüs manevi yenilikleri onaylarken, maddi değişikliklere zorluyorsa güvenlik için önlem alma zamanı gelmiş demektir. Mars-Uranüs arasındaki sert açılar yangın, terör saldırıları, havayolu kazaları gibi üzücü olayları tetikler ve maddi kayıplara neden olur.

Ay tutulmasının etkisi 15 gün daha sürecek.

Mars gerilemesi 27 Ağustosa dek devam edecek. Bununla birlikte Mars-Uranüs sert açısı Ağustos ve Eylül boyunca da devam edecek.

Güzel günler yaşamamız dileğimle.

Su Karakuş

Uzman astrolog

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI