Ana SayfaYaşamKendinizle Randevuya Var Mısınız?

Kendinizle Randevuya Var Mısınız?

Hepimizin bildiği ancak günlük yaşamın koşuşturmalarından ötürü unuttuğumuz bazı şeyleri hatırlamakta fayda var:

Telefonunuzu Kapatın

Bir günlüğüne hatta belki birkaç saatliğine bile olsa telefondan uzaklaşın. Dijital detoksun size ne kadar iyi geldiğine şaşıracaksınız.

Meditasyon Yapın

Gününüzün bir kısmını meditasyona ayırın. Dilerseniz sabah günlük rutinlerinize başlamadan uygulayarak günü dingin geçirin, dilerseniz de uyumadan önce günün stresinden meditasyonla arının. Kendi başınıza odaklanmakta güçlük çekiyorsanız Youtube’daki videolardan, konuyla ilgili aplikasyonlardan yararlanabilirsiniz.

Plan Yapın

İster uzun ister kısa vadeli olsun… Ama bir planınız olsun. Planlar motive edicidir, ilerlediğiniz yolda ve hedeflerinizde size destek sağlarlar.

Sakin Bir Alan Yaratın

Evinizde kendi köşenizi yaratın. Günün koşuşturmasının ardından o sizi yansıtan köşede vakit geçirmek iyi gelecek. Mumları sever misiniz? Peki ya enerjiye inanır mısınız? Kötü enerjileri yok ettiğine inanılan tütsüler ve adaçayı bu anlamda size yardımcı olabilir. Üzerinize battaniyenizi alın, bitki çayınızı demleyin. Kendi sakin alanınızın tadına varın.

Uyuyun

Uykunun bedeni ve ruhu dinlendirdiğine dair hiçbir şüphe yok. Hafta sonu alarmsız uyanmanın, yatakta saatlerce miskinlik yapmanın tadını çıkarın.

Sağlıklı Beslenin

Yüksek kalorili besinlerin çok lezzetli olduğunu biliyoruz. Ama genel besin programınızı lifli, düşük kalorili, protein ağırlıklı besinlerden oluşturduğunuzda gerçekten bedeninizin hafifliğinin ruhunuza da yansıdığını hissedeceksiniz. Özellikle organik pazara gidip kendi alışverişinizi yapmak çok iyi gelecek.

Masaj Yaptırın

Masajı kim sevmez! Vücudunuzu güvenilir ve işini bilen ellere teslim ederek rahatlamanın tadına varın. Bunun için bir bütçe ayırmak istemiyor musunuz? O halde evinizde aroma terapi yağları eşliğinde ılık bir duşun keyfini sürün. Fonda en sevdiğiniz şarkılardan oluşan bir liste de muhakkak çalmalı 🙂

Kitap Okuyun

Yoğun programınızda kitap okumak için asla yeterince zamanınız olmadığından mı yakınıyorsunuz? Bu sizin elinizde! Gün arasında verdiğiniz kısa molalarda dahi birkaç paragraf okuyabilmek size bağlı.

İlham Panosu Oluşturun

Odanızın veya evinizin uygun bir köşesine ufak bir pano yerleştirin. Bu panoyu size ilham veren, baktıkça yüzünüzü güldüren şeylerle donatın!

Keşfedin

Yeni bir tat, yeni bir kafe, yeni bir kitapçı hatta belki de yeni bir semt… Yeni olan her şey insana keşfetme hazzı yaşatır. Yeni bir şey bulun ve tüm bilinmezliğinin tadını çıkarın.

“Hayır” Demeyi Bilin

Birine “hayır” demeyi kabalık olarak görmeyin. Zaman zaman hayır demek güzeldir. Başkalarına çizgileriniz olduğunu ve öz saygınızı hatırlatır.

Harekete Geçin

Fiziksel aktiviteleri hayatınıza sokun. Dans edebilirsiniz. Veya bir fitness salonuna üye olabilirsiniz.

Şehirden Uzak Yerlerde Mola Verin

Şehrinize yakın sakin yerler muhakkak olacaktır. Oraları araştırın, keşfedin. Kendinizi doğanın sessizliğine ve huzuruna bırakın.

Yolculuk Planlayın

Gitmek, görmek istediğiniz bir yer olması sizi motive eder. Ne zaman gideceğiniz önemli değil. Yeter ki aklınızda merak ettiğiniz bir yer olsun.

Sanata Vakit Ayırın

Sinema, tiyatro, resim… Sanatın zenginlikleri arasında elbet ilginizi çeken bir tanesi vardır. Buna vakit ayırarak ilginize göre bir tiyatro oyunu izleyebilir veya soluğu bir sanat galerisinde alabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI