Ana SayfaGüzellikKepekle Savaşınızda Size Yardımcı Olacak Doğal Çözümler

Kepekle Savaşınızda Size Yardımcı Olacak Doğal Çözümler

Kepekle biraz da doğal çözümler yardımıyla baş edin. Önereceğimiz yöntemleri belli süre deneyerek size iyi gelip gelmediğini deneyebilirsiniz. Çözümlerimiz saçlarınızı kepeklerden arındırmakla kalmayacak, bakım da yaparak çok daha parlak ve havalı saçlara kavuşmanızı sağlayacak.

Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağının faydası kepekler için oldukça bilindik, hatta şampuan markaları da formüllerine bu yağı ekliyorlar. Ancak kendiniz de birkaç damla çay ağacı yağını her zaman kullandığınız şampuanınıza ekleyebilirsiniz. Saçlarınızı masaj yaparak köpürtün, 3 dakika bekletin ve ardından soğuk suyla durulayın.

Elma sirkesi: Sirkedeki antibakteriyel özellik saç derinizi temizleyerek yatıştırır. Eşit oranda elma sirkesi ve suyu bir kasede bir araya getirin. Saçınızı her zamanki gibi yıkayıp duruladıktan sonra bu karışımı saçınıza dökerek saç derinize masaj yapın. 10 dakika bekleyin ve ardından soğuk suyla saçlarınızı arındırın.

Karbonat: Saç derinizdeki fazla yağı karbonat ile temizlemeniz mümkün. Saçınızı ıslatın ve kabartma tozunu parmak uçlarınıza alarak saç derinizi ovalayın. Ardından rutin yıkama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Zeytin yağı: Zeytin yağı saç derinizde yer etmiş kuru kepekleri yumuşatarak dökülmelerini sağlar. Bunun için duş öncesi bir maske şeklinde uygulayın. Saç derinize zeytin yağı sürün ve masaj yapın. Yarım saat saçınızda bekleterek duşunuzu alın.

Limon: Limonun saçlar için pek çok farklı kullanımı arasında kepek sorunlarına çözüm sunması da var! Bir limonun suyunu sıkın ve saç derinize masaj yapın. Çok yakıcı özellik gösterip saç derinizi tahriş etmemesi için zeytin yağı ile ya da su ile seyreltebilirsiniz. Ardından saçınızı yıkayın.

Portakal kabuğu: Portakal kabuklarını limon suyuyla birlikte kullanarak ıslatın. Macunumsu bir kıvam haline getirin ve bunu saç derinize sürerek yarım saat bekleyin. Ardından saçlarınızı yıkayın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI