Ana SayfaModaMBFWI'nin Son Gününden Satır Başları

MBFWI’nin Son Gününden Satır Başları

Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un son gününe The Core Istanbul çatısı altında gerçekleşen ve moda sektörünün farklı alanlarına dokunan paneller damga vurdu.

Exquise'den #GoldenRhapsody

Bu yıl ilk defa Runway alanında bir defile ile koleksiyonunu sunan Exquise, #GoldenRhapsody adını verdiği Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonunun ilhamını 70'li ve 80'li yıllardan aldı. Özellikle bu yılların müziklerinden ve eğlence hayatından esinlenerek bu dönemlerin çok yönlü, dinamik ve özgün ruhunu koleksiyonuna yansıttı. Marka, payetli ve ışıltılı kumaşlar, dolgu montlar, metal tokalı kemerler ve oversize üstler ile özgür kadının stilini vurguladı. 

Mercedes-Benz presents: "Data ve teknoloji modaya nasıl yön veriyor?"

MBFWI isim sponsoru Mercedes-Benz, bu sezon Türk moda sektörüne desteğini ilham verici bir panele taşıdı. MBFWI Kreatif Direktörü Güneş Güner moderatörlüğünde tasarımcı Arzu Kaprol, stratejik pazarlama ve teknoloji trendleri danışmanı Hakan Akben ve dijital pazarlama ve teknoloji uzmanı Serkan Başer "Data ve teknoloji modaya nasıl yön veriyor?" başlıklı panelde moda ve teknoloji ilişkisini masaya yatırdılar, dinleyicilerle deneyimlerini paylaştılar. 

Gülçin Çengel'in dinamik couture çizgisi

Genç ve yetenekli tasarımcı Gülçin Çengel'in "Joy" adını verdiği Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonu, ilhamını 1966 yapımı bir Çek filmi olan "Papatyalar"dan alıyor. İki genç kadının, kadınlara yaftalanan etiketlere sarkastik bir tavırla baş kaldırarak cinsiyet normlarını eleştirmelerinden yola çıkan filmden esinlenen tasarımcı, feminen ve seksi siluetlerle renkli, dinamik ve farklı dokuların kontrastını yakalayan tasarımlara bu ruhu yansıtıyor. 

MiiN, izleyicileri tükenmeye yüz tutan Dünya’dan alıp Ay’a götürdü

Her koleksiyonunda leke, doku, desen, renk, ışık, kompozisyon ve perspektifle oynayarak temel sanat kuramları üzerine odaklanan MiiN tasarımcısı Kadir Kılıç, 2019-2020 Sonbahar-Kış koleksiyonunda 1900-1950’lerin Rus Avangardının en önemli sanatçılarından Kazmir Malevich ve dönemin soyut ekspresyonistlerine olan hayranlığından yola çıkıyor. Aynı zamanda ay ve ay kaynaklı gelgitlerden ilham alan tasarımcı, “İzlediğim bir ay belgeseli ve gelgitlerim arasındaki kuvvetli etkileşim, ayın kendisine odaklanmama ve kendimi izlememe sebep oldu… Ayın bu halleri, yıllardır derinleşen daire obsesyonum ile birleşti.” diyerek koleksiyonunun ana hatlarını ve grafiklerdeki geometrinin altında yatan sebebi açıklıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI