Ana SayfaGüzellikMükemmel kirpiklere sahip olmanın 5 yolu

Mükemmel kirpiklere sahip olmanın 5 yolu

Kirpiklerinizi İçeriden Besleyin

A,B ve E vitaminleri kirpiklerinizi güçlendirme ve besleyerek hızlıca uzamasını sağlama konusunda fazlasıyla etkilidir. İçerisinde bu vitaminleri bolca barındıran, havuç, badem ve muz gibi besinleri sıkça tüketerek, kirpiklerinizin hızlıca uzamasına ve güçlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Kullanacağınız Kirpik Kıvırıcısı Konusunda Seçici Olun

Kirpik kıvırıcısını yanlış kullanarak kirpik köklerine zarar verebilirsiniz. Bunun yerine kirpik kıvırma etkili maskara tercih edebilirsiniz. Böylece daha doğru bir yöntemle kirpiklerinizin dökülmesini engellemiş olursunuz.

Uyumadan Önce Mutlaka Göz Makyajınızı Temizleyin

Gün içerisinde sürdüğünüz göz kalemleri, kat kat sürülmüş maskaralar kirpik diplerinizdeki gözenekleri tıkar ve hava almalarını önler. Zamanla kirpik diplerinizde biriken makyaj atıkları, kirpik kaybına neden olabilir. Yatmadan önce bu kalıntıları temizlemeniz kirpiklerinizin zarar görmemesi açısından oldukça önemlidir. Göz makyajınızı temizlerken çift fazlı temizleyicileri kullanabilirsiniz.

Doğal Yağları Kullanmayı Unutmayın

Hint yağı, tatlı badem yağı, jojoba yağı, lavanta yağı veya zeytinyağı kullanarak kirpiklerinizi besleyebilirsiniz. Temizlenmiş kirpik diplerinize kulak pamuğu yardımı ile hafifçe bu yağlardan sürerek kirpiklerinizin güçlenmesini sağlayın.

Yeşil Çay İle Kirpiklerinize Kompres Yapın

Yeşil çay, kirpik diplerindeki kalıntıları iyice temizler, dökülmeleri önler ve gözlerinizin dinlenmesini sağlar. Göz makyajınızı temizledikten sonra önceden demlediğiniz yeşil çaya bir parça pamuk batırarak, kirpik diplerinize hafifçe bastırıp kompres yapın, rahatlama ile gelen dolgun görünümü birkaç denemeden sonra fark edeceksiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI