Ana SayfaAnne ve ÇocukMutlaka İzlemeniz Gereken 12 Eğlenceli Korku Filmi

Mutlaka İzlemeniz Gereken 12 Eğlenceli Korku Filmi

Yer yer korku öğeleri olsa da; eğlenceli ve ikonikleşmiş bu 12 korku filmini mutlaka izlemelisiniz!

Death Becomes Her

Başrollerini Meryl Streep, Goldie Hawn ve Bruce Willis'in paylaştığı bu film kesinlikle favorilerimizden biri!

Madeline Ashton ve Helen Sharp aynı şeyi istemektedir: Sonsuz gençlik ve güzellik. Madeline, daha önce Helen'le birlikte olan estetik cerrah Ernest Menville ile evlidir ve lüks bir hayat sürmektedir. Helen, Ernest'le nişanının bozulmasından yedi yıl sonra kilo almış  ve bunalıma girmiştir. Psikiyatri kliniğine yatırılan zamanın umut vaat eden roman yazarı Helen'e obsesif kişilik bozukluğu teşhisi konur. Hastalığının merkezindeyse Madeline vardır.  bir yandan Madeline ve Helen'in istedikleri iksiri yapan büyücü Lisle, ikilinin bu hayalini gerçekleştirir. Madeline ve Helen, genç ve güzel olmakla kalmaz, ölümsüzlüğü de elde ederler. Bunun üzerine Helen, Ernest'ini geri almak için Madeline'e meydan okur ve iki kadın arasında bir savaş başlar.

Beetlejuice

Tim Burton'dan gerçek bir klasik!

Barbara ve Adam yeni evlenmişlerdir ve birbirlerine deliler gibi aşıklardır. Bir gün bir araba kazasında hayatlarını kaybederler. Bir anda kendilerini New England'daki evlerinde hayalet olarak bulurlar. Ölümleri üzerine ev satılır ve bu eve sahip olan yeni aile oldukça sinir bozucu şahsiyetlerden oluşmaktadır. Özellikle bunalımlı bir kişi olan küçük kızları Lydia, hayalet ikilinin sinirlerini epeyce zorlayacaktır. Barbara ve Adam evlerine gelen aileyi korkutup kaçırmaya karar verirler ancak yeterince korkutucu değillerdir. Yardım istedikleri Beetlejuice kendilerine yardımcı olacaktır; ancak ikili yardım istediklerine isteyeceklerine pişman olacaktır.

Casper

Carrigan Crittenden babasının vasiyetinin okunması sırasında ondan geriye tek kalanın sakin bir eyalette bulunan eski bir malikane olduğunu öğrenir. Bu evde gömülmüş gizli bir hazine olabileceği söylentisini duyan kadın, dava vekilini de yanına alıp evi ziyarete gider. Fakat zengin olma hayalleriyle malikaneye vardıklarında hiç de beklemedikleri bir sürprizle karşılaşırlar. Ev, yalnız ve dost hayalet Casper ve kötücül amcaları tarafından tarafından ele geçirilmiştir. 
Film, Sevimli Hayalet Casper çizgi filmleri serisi ve çizgi romanlarından beyaz perdeye, City of Angels filmiyle tanınan yönetmen Brad Silberling tarafından uyarlanmıştı.

Labyrinth

David Bowie'nin başrolünde olduğu unutulmaz bir klasik!

On beş yaşındaki genç kız olan Sarah, küçük bir bebek olan erkek kardeşinin kaybolmasını diler. Ahı tutup da küçük Tobey gerçekten de goblinler tarafından kaçırılınca, onu bulmak için maceraya atılmak başa düşer.

Yollara düşen genç kız, fantastik bir labirentin göbeğindeki goblin şatosuna ulaşmak ve büyücü kralın esir ettiği kardeşini kurtarmak zorundadır. Bu yolda tuhaf yaratıklar ve sayısız tehlike onu beklemektedir. Birbirinden zor bilmeceler de cabası.

Ghostbusters

Paranormal konulara düşkün Dr. Peter Venkman ve 3 kafadar akademisyen arkadaşı bir işe yaramadıkları gerekçesiyle Columbia Üniversitesi’nden atıldıklarında kendi işlerini kurmaya karar verirler ve hayalet avcılığı şirketi Ghostbusters doğar.

TV reklamları sayesinde isimlerini duyurup, New Yorkluları şehrin orasına burasına musallat olmuş hayaletlerden kurtarmaya başlarlar. Bir gün güzel viyolonselist Dana Barrett tarafında kiralandıklarında, genç kadına ait evin, New York’u istila etmeye başlayan kötü ruhlar tarafından dünyaya giriş kapısı olarak kullanıldığını anlarlar. İşler kontrolden çıkar.

1984’te, o zamana dek yapılmış en pahalı komedi filmi olarak vizyona girdiğinde çok geçmeden ikonik konuma gelen Hayalet Avcıları; Dan Aykroyd ve Harold Ramis’in birlikte yazdıkları dahice senaryo kadar, Bill Murray ve Rick Moranis gibi komedyenlerin usta oyunuyla da unutulmazlar arasında…

The Witches of Eastwick

Tüm arzularını tatmin edebilecek bir adamın hayalini kuran Alex, Jane, ve Suki; Darly Van Horne (Jack Nicholson) adında gizemli bir adamın kasabaya taşınması ile uzun süren yalnızlıklarından uyanırlar… Bu esrarengiz adam onların aradığı şeytandır… Üç kadına da aynı anda yakınlık gösteren bu adam kadınların içindeki “cadılığı” ortaya çıkarır… Oscar’a aday gösterilen Kasabanın Cadıları; Cher, Susan Sarandon ve Michelle Pfeiffer'ın oyunculuklarıyla sıra dışı bir kara komedi.

Hocus Pocus

Başrolünde Bette Midler ve Sarah Jessica Parker'ın olduğu filmde; üç yüz yıl sonra Cadılar Bayramı sırasında üç cadı kız kardeş Salem’de tekrar hayata gelirler. Genç bir çocuk ve ölümsüz bir kedi bu cadıları sonsuza kadar öldürmeye çalışırlar.

The Nightmare Before Christmas

Tüm dünyanın en büyük film-noir fenomenlerinden; deli-dahi Tim Burton'ın artık efsaneleşmiş sayılagelen yapımlarından biri ile karşı karşıyayız: "The Nightmare Before Christmas"… Filmde, Balkabağı Kral Jack Skellington'un hanedanlığı, Halloweentown'da geçen olaylar işlenmektedir. Kabuslardan fırlamış bir kasabayı andıran Halloweentown, cinler, ecinniler, periler, ruhlar, gulyabaniler ve yarasalardan oluşan "dinamik" bir nüfusa sahiptir. Jack'in yolu, bir gün Christmastown’a düşer. Bu tuhaf memlekete yaptığı bu ziyaret sonucu, bu tuhaf yerden çok etkilenir. Christmastown'da gördüklerine özenerek kendi şehrini de oraya benzetmek için Santa Claus’u kaçırır. Santa’nın yerine geçen Jack, çocuklara kendince alternatif hediyeler dağıtmaya başlar. "Noel Gecesi Kabusu", en iyi özel efekt dalında Oscar’a aday olmuş 

The Craft

Yeni bir kız ailesiyle yeni bir hayata başlamak için yeni bir şehre taşınır. Kara büyülerle çok ilgilenen kızlarla tanışır ve hep beraber dördü birden durdurulamaz güçlere kavuşur. Herşeyi yapabilirler, hayallerinin erkeklerini kendilerine aşık etmekten…birçok şeye. İmkanlar sınırsızdır.

The Addams Family

Aşklarını yenileyen Gomez (Raul Julia) ve Morticia’nın (Anjelica Huston) erkek çocuklarının dünyaya gelişiyle Addams malikanesine yeni bir ses gelir. Fester’ın (Cristopher Lloyd) şehvet düşkünü dadı Debbie Jilinsky’nin (Joan Cusack) peşine düşmesiyle Wednesday (Christine Ricci) ve Pugsley (Jimmy Workman) onun aslında kara bir dul olduğunu ve Fester’ı da ölü koca koleksiyonuna eklemek istediğini keşfederler.

Fester’ın dadıyla evlenmesi ve ardından da çocukları yaz kampı için evden uzaklaştırmaya çalışmasıyla ailede soğuk rüzgarlar esmeye başlar. Ancak Wednesday henüz son sözünü söylememiştir…

Sinemanın ve ekranların en uzun soluklu 'fantastik ailesi' olarak nitelendirebileceğimiz Addams Ailesi, Barry Sonnenfeld’in yönetmenliğindeki bu filmle, 1992’de En İyi Kostüm dalında Oscar’a aday gösterilmişti.

Practical Magic

Tatlı cadılardan oluşan Owens Ailesi'nin en neşeli ve heyecan dolu üyeleri, genç Sally ve Gillian'dır. Ancak tek sorunları, aile laneti yüzünden aşık oldukları erkeklerin zamansız bir ölüme mahkum olmasıdır… 

Alec Hoffman'ın bestseller romanından uyarlanan bu filmde, Sandra Bullock ve Nicole Kidman başrolde.

The Rocky Horror Picture Show

Gerçek bir kült!

Evlenmeye karar vermiş çiftimiz Janet ve Brad, yağmurlu bir gecede yollarını kaybedince kasvetli bir şatoya sığınırlar. Şatonun sahibi ise Transeksüel Gezegeni'nden gelmiş travesti Dr. Frank-N-Furter'dır. 

Tam da o gece Dr., kendisi için Rocky Horror adında bir aşk kölesi yaratma projesini açıklar. İkilinin yaşayacakları çılgınlıklarla dolu o gece, bu mutlu ideal çiftin bastırılmış tüm duygularını ortaya çıkaracaktır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI