Ana SayfaYaşamOscar'ın Yıldızı Shape of Water

Oscar’ın Yıldızı Shape of Water

90. Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. 13 dalda Oscar'a aday olan The Shape of Water (Suyun Sesi) En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Prodüksiyon Tasarımı ve En İyi Film Müziği ödülleriyle gecenin galibi oldu.

Guillermo del Tora imzalı The Shape of Water hakkındaki intihal iddiaları Oscar ödüllerinden hemen önce yargıya taşındı. ABD'li senarist Paul Zindel'in oğlu David Zindel, babasına ait 1964 yapımı Let Me Hear You Whisper adyı oyundan esinlendiği iddiasıyla Del Todo ve senaryo ekibinden davacı oldu. Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet de Del Toro'nun Amelie ve Delicatessen (Şarküteri) filmlerini kopyaladığını iddia etmişti.

Suyun Sesi, Guillermo del Toro tarafından yönetilen ve senaryosu del Toro ile birlikte Vanessa Taylor tarafından yazılan, 2017 çıkışlı Amerikan yapımı romantik, fantastik bir filmdir.

Türkiye'deki festivallerde Aşkın Gücü adıyla gösterilen The Shape of Water filmi, 'Suyun Sesi' adıyla 16 Şubat 2018'de gösterime girdi.

Soğuk savaş dönemi Amerika'da geçen hikayede, Elisa yalnız bir kızdır. Sessiz, rutin bir hayatı olan Elisa, gizli ve yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışır.

Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin gizli bir araştırma tesisinde temizlikçi olarak çalışan dilsiz Elisa Esposito (Sally Hawkins), sıradan geçen günlerinde mesaisine devam ederken, günün birinde arkadaşı Zelda (Octavia Spencer) ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur.

Laboratuar koşullarında dünyada eşi olmayan bir yaratık üretilmiştir. Hem karada hem de suda yaşayabilen yaratık, zamanla Elisa'yla çok yakın bir bağ kuracaktır.

Elisa iş arkadaşı Zelda ile suda hapsedilen insansı bir yaratığı acımasız deneyden kurtarmaya çalışır…

Guillermo del Toro'nun yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sally Hawkins, (Elisa Esposito) Michael Shannon (Richard Strickland) Richard Jenkins (Giles) Octavia Spencer (Zelda Fuller) Michael Stuhlbarg (Dr. Robert Hoffstetler) Doug Jones (Amphibian Man) gibi isimler yer alıyor.

The Shape of Water (Suyun Sesi), 75. Altın Küre Ödülleri’ne 7 dalda aday olarak damgasını vurmuş; En İyi Müzik ve En İyi Yönetmen Altın Küre Ödülü kazanmıştı.

23. Critics’ Choice Ödülleri’nde (Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri) de 14 adaylıkla adından söz ettiren 'Suyun Sesi', En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin kazandı.

Venedik Film Festivali’nden Altın Aslan Ödülü’yle dönen film, Amerikan Yapımcılar Birliği Ödülü’nün de (Producers Guild of America Award) sahibi oldu.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI