Ana SayfaGüzellikPudra Kullanmanın Püf Noktaları

Pudra Kullanmanın Püf Noktaları

Pudraları tanıdıktan sonra yapmamız gereken; renk seçimi! Her üründe olduğu gibi burada da önem taşıyan pudra rengi, fondöteninizle aynı tonda olmalı. Daha koyu ya da daha açık tonlar cildinizde leke gibi kalarak cildinizin bütün görünmesini engeller.

Bunların dışında renksiz olduğu için uzun bir süre etkisiz olduğu düşünülen transparan pudralar da aynı özelliklere sahiptir. Hatta daha geniş bir kitleye hitap eder çünkü her tondaki cilde tek bir transparan pudra kullanılabilir. Transparan pudralar hem toz halinde hem de presli olarak birçok markada bulunan kozmetik ürünleridir.

Yüzünüzdeki tüylerden rahatsız oluyorsanız, pudranızı tüm yüzünüze değil, en çok parlamanın görüldüğü T bölgesine sürün. İnce tüylerinizin üstüne sürdüğünüz pudra tüylerinize de sürülerek daha belirgin yapar.

Pudra hakkında birçok doğru bilinen yanlış varken bu konuya değinmeden geçmek olmaz. Pudra, sanıldığı gibi ciltteki renk eşitsizliklerini gideren, kapatıcı özelliği olan bir ürün değildir. Pudra, makyajın kalıcılığını arttıran, ciltteki parlamaları önleyen ve ten makyajınızı sabitleyen bir üründür.

O yüzden pudra diyip geçmeyin, makyajın görünmeyen kahramanı denebilir pudra için. Tabii ki, çeşit çeşit pudra mevcut: Toz pudra ve kompakt pudranın yanı sıra fondöten pudralar da raflarda gördüğümüz ürünler arasında. Toz pudralar, incecik yapıya sahiptir ve ciltte bıraktığı sonuç daha aydınlık bir görüntüdür. Pudra süngeriyle değil uzun kıllara sahip yumuşak fırçalar ile sürülmelilerdir. Toz yapıları sebebiyle pek kullanışlı bulunmayan bu ürünlerin kıyafetlerinize dökülme ihtimali de yok değil, bilginize. Kompakt pudralar ise preslenmiş ürünlerdir. Toz pudralara göre daha kullanışlıdır ve pudra süngeriyle uygulanabilir. Toz pudralara kıyasla daha yoğun yapıya sahiptirler.

Pudranın tende yarattığı etkiyi ve çeşitlerini bilmenin dışında en az bunlar kadar önem taşıyan diğer konu ise nasıl uygularsak en doğru sonucu alacağımız. En sık yapılan hata pudraların direkt cilde sürülmesi ve kapatıcılık beklenmesidir. Pudra; nemlendirici, BB krem ya da fondöten gibi sıvı ürünlerin üzerine kullanılır ve kapatıcılıkları yoktur. Fırçayla uyguladığınız pudra çok daha ince bir tabaka oluşturur. Tabii, fırçaya aldığınız ürünün fazlasını fırçanızdan atarsanız. Yapmanız gereken tek şey fırçanızı alttaki sıvı ürünleri silip süpürmeyecek kadar yumuşak hareketlerle dolaştırmanız.

Kompakt pudraların süngerle sürülmesi gerektiğini söylemiştik. Süngerle sürdüğünüz pudralar cildinizde daha kalın bir örtü yaratarak sizi doğallıktan uzaklaştırabilir. O yüzden süngerinize aldığınız ürün miktarı yine oldukça önemli. Süngerinizi bastırmadan kullanın ve sürekli yukardan aşağı sürmekten kaçının. Bu hareket makyajınızın kalıcılığını azaltacaktır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI