Ana SayfaGüzellikSaçlarınız Neden Uzamıyor?

Saçlarınız Neden Uzamıyor?

Kırık Uçlar

Sık ısı uygulanan ve yanlış taranan saçların uçlarının kırılması veya ikiye bölünmesi kaçınılmaz. Bu, saçın sağlıklı uzamasını da engelliyor, hasarlı ve yıpranmış bir görüntü yaratıyor. Saç uçlarını belli zaman aralıklarında kesmek klişe bir bilgi de olsa doğruluğu kesin.

Stres

Stresli veya endişeli olduğunuzda, vücudunuz bu duygularla başa çıkabilmek için bazı hormonlar salgılar. Bunlar saçların incelmesine veya dökülmesine neden olabilen hormonlardır. Saç gelişimini engellediği gibi ruhsal, bedensel sağlığınız için de stresten uzak durmanız gerekiyor.

Aşırı Kimyasal Bakım

Kuaförünüzün bakım tekliflerini geri çeviremiyor musunuz? Bu bakımlar her zaman sağlıklı sonuçlar doğurmayabilir. Özellikle kimyasal içerikli bakım ürünleri saçın kimyasını etkileyip uzamasını engelleyebilir. Bu yüzden saçınıza doğal yağlarla evde bakım yapmak daha etkili olacaktır.

Kötü Beslenme

B12, çinko ve demir gibi vitaminler-mineraller, saçın sağlıkla uzaması için gerekli besinlerden. Yumurta, avokado, fındık ve ıspanak gibi gıdaları tükettiğinizde sadece vücut sağlığınıza değil saç sağlığınıza da katkıda bulunduğunuzu unutmayın.

Fazla Isı

Sıcak fön, düzleştirici ve saç maşalarının sürekli kullanımı hasara neden oluyor. Saçlarınızı kendi haline bırakarak kurumasını sağlayın. Ancak bazı özel zamanlarda saç şekillendiricilerini kullanma ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bu anlarda en düşük ısı ayarını yapmak saç sağlığınız için iyi olacaktır. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI