Ana SayfaSağlıkSeks İçin Hazır Mısınız?

Seks İçin Hazır Mısınız?

Belki daha önce hiç seks yapmadınız belki de yeni biriyle seks için doğru zaman olup olmadığından emin olamıyorsunuz. Nedeni ne olursa olsun "sekse hazır mıyım" sorusu aklınızı kurcalıyorsa kendinize sormanız gereken bazı sorularla buna en gerçek yanıtı verebilirsiniz!

  • Seks yaptıktan sonra kendimle ilgili neler hissedeceğim?

Eğer daha önce seksi deneyimlediyseniz yeni biriyle seksin ardından "neden bunu yaptım ki!" demeyeceğinizden emin olmalısınız. Sizin kriterlerinize, kalitenize uymadığını düşündüğünüz biriyle birlikte olmak sizi sonradan pişmanlıkla sarsacaksa buna hiç gerek yok!

Ya da ilk kez seks yapacaksanız bunun sadece sizinle ilgili olduğunun bilincinde olmalısınız. Bu siz ve bedeninizle ilgili bir karar. Nasıl ki bedeninize girecek bir yiyecek/içecekle ilgili birilerine danışmak zorunda kalmıyorsanız ya da birine bir hesap vermiyorsanız %100 gönüllü olduğunuz bir seks deneyiminde de tek sorumlu sizsiniz. Bu sizin kararınız. Hiçbir suçluluk hissetmeyeceğinizden emin olmalısınız. Siz yine aynı siz olacaksınız. Sadece artık seksi deneyimlemiş bir birey olacaksınız. Hiçbir şey değişmeyecek.

  • Bu kişiyle seks yapmak doğru bir fikir mi?

Bu noktada sonrası için beklentileriniz göz önünde olacak. Bir bağlılık mı istiyorsunuz? Duygusal olarak beklentileriniz mi var? Bunları partnerinizin bilmesi en doğrusu. Böylece olası hayal kırıklıkları engellenmiş olur. Karşınızdaki kişiye karşı hisleriniz varsa, o da sizden hoşlanıyorsa ve birbirinizi arzuluyorsanız seksi önleyen hiçbir bahaneniz yok demektir!
 

  • Seks yapmayı düşündüğüm kişi cinsel yönden sağlıklı mı? Olası cinsel hastalıklar ya da beklenmeyen hamilelik gibi bi durumda onunla rahatça konuşabilir miyim? 

En önemlisi de partnerinizle konuşabilmeniz. Her şeyi açıkça konuşabildiğiniz, en kötüsünü düşündüğünüzde bile açıkça konuşabileceğinizi, size bir noktada destek olabileceğini bildiğiniz biriyle bu deneyimi yaşamak çok daha iyi olacaktır. Partnerinizin cinsel geçmişini bilemezsiniz; bu nedenle dürüstçe cinsel sağlığını sorabilmelisiniz. Her ihtimale karşı da gerekli önlemlerle korunmanız çok önemli. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI