Ana SayfaSağlıkSevgiliden Ayrılma Teknikleri

Sevgiliden Ayrılma Teknikleri

 1.Dürüst Olun

Bir ilişkiyi bitirmeye karar verdiyseniz, diğer kişiye nedenini açıklamayı borçlusunuz. Çünkü uzmanlara göre kişilerin ayrılıklardan sonra bir türlü toparlanamamasının en büyük nedeni terk edilme nedenlerini bilmemek. Bunu kibar bir üslupla yapmak ise en dikkat edilmesi gereken husus.

Ayrılık nedeni olarak uzun bir liste sunmayın. Size yapılmış hataları biriktirmiş gibi görünmek oldukça kırıcı olacaktır. Karşınızdakini “şunu ve bunları yaptın” gibi cümle kalıplarıyla suçlayarak terk etmeyin. Cümleleri sen dili ile değil, ben dili ile kurun. Örneğin, “Kötü günler geçirdim ve sen bana destek olmadın, yanımda yoktun.” tarzında bir cümle yerine şöyle dile getirin: “Geçirdiğim zor günlerde sana ihtiyacım vardı ve desteğini yeterince hissedememek beni kırdı.”

2.Yüz Yüzeyken Ayrılın

Ayrılığı mesaj veya telefon gibi teknolojik imkanlar aracılığıyla değil de yüz yüze yapmanız en doğrusu. Mesajla yaşanan ayrılıkların terk edilen kişiye kendini değersiz hissettirdiği bir gerçek.

Bu kuralın istisnai bir durumu elbette var. Kendinizi güvende hissetmediğiniz bir durum varsa, terk edeceğiniz kişi tavırlarına güvenmediğiniz agresif biriyse görüşmeden bağınızı koparmanız en iyisi olacak.

Uzun mesafeli bir ilişki yürütüyorsanız da görüşme zamanını bekleyene kadar ilişkiyi sürüncemede bırakmaktansa görüşmeden ayrılmanız daha doğru olabilir.

Uzmanlar ayrılıklar haricinde birkaç kez buluştuğunuz randevularınız veya flörtlerinizi de sonlandırırken bunu karşı tarafa belirtmeniz gerektiğini söylüyorlar. Bir anda iletişimi kesmektense bunun yerine “Teşekkür ederim, güzel vakit geçirdim ama romantik bir bağ hissedemiyorum.” gibi bir cümle yeterli bile.

3. Kendinizden Emin Olun

Gerçekten ayrılmak istediğinize emin olmadan partnerinize ayrılık konuşması yapmayın. Bu sadece biraz ilgi istiyormuşsunuz gibi bir izlenim yaratabilir. Duygularınızın bittiğinden, artık o kişiyi sevgiliniz olarak görmek istemediğinizden emin olun. Terk edeceğiniz kişi ancak siz de kendinizden eminseniz ilişkinin bittiğine ikna olur.

4. Tepkiye Göre İlişkinize Şekil Verin

İlişkinizi bitirmek istiyor ancak o kişinin hayatınızdan çıkmasını istemiyorsanız bu konudaki fikri ona bırakın. Çünkü bu durumda terk edilen ve daha hassas olan o. Bu yüzden sizin gibi düşünmeyebilir, arkadaş kalmak istemeyebilir.

Karşılıklı olarak arkadaş kalmayı tercih edecek olursanız, birbirinize zaman verin. Ayrılığın üç veya beş ay sonrasında arkadaşça görüşüp konuşmayı deneyebileceğinizi belirtin. Aksi takdirde ayrılığın hemen ardından arkadaşlık kurmaya çalışırsanız bu birbirinize alışmış olmanızdan ötürü ters işleyebilir ve tekrar kendinizi bu istemediğiniz ilişkinin içinde bulabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI