Ana SayfaMagazinShane Dawson, Tati ve Jeffree Star Kavgasının Geniş Özeti

Shane Dawson, Tati ve Jeffree Star Kavgasının Geniş Özeti

Gün geçmiyor ki Youtube güzellik camiası arasında yeni bir kavga patlak vermesin. Ancak bu kez olaylar daha da çok karışmış gözüküyor. Shane Dawson ile patlak veren; Tati, Jeffree Star ve James Charles’ın da konuya dahil olmasıyla daha da büyüyen dramanın geniş özetini sizin için yazdık!

Tati Westbrook'un geçtiğimiz yıl "Bye Sister" adında çeltiği 43 dakikalık videoyu hatırlıyor musunuz? Youtube güzellik komünü şimdi daha büyük bir dramayla karşı karşıya ve bu kez olayın merkezinde Shane Dawson da var. 

Bye Sister dramasını hatırlamak için>>> James Charles ve Tati Westbrook Olayının Geniş Özeti!

Shane Dawson; ırkçılık, cinsel tacize varan davranışlar ve James Charles'a 2019'da yapılan lincin arkasındaki isim olmakla suçlanıyor. Bunların sonucu olarak pek çok marka Shane Dawson ile işbirliğini keserken; Tati yine 40 dakikalık bir video yükledi konuyla ilgili…

Şimdi küçük bir ara başlık ile konunun en başına dönüyoruz.

Bir IGTV videosu sırasında Youtuber Kameron Lester; Jeffree Star ile arkadaşlığı hakkında konuştu. "Bunun sadece bir dostluk gibi olmadığını hissettim. Başlangıçta da öyle değildim; evlatlık edinilmiş siyahi çocuk gibiydim." 

Youtuber ayrıca Shane'in Jeffree'i aradığını ve James Charles skandalından 3 ay önce bir şeyler planladıklarını bildiğini söylüyor. "James Charles işi patlamadan 3 ay önce, kötü bir şeyler olacağını biliyordum." 

Dedikoduların ardından Tati'nin Shane'i hedef göstermesiyle Shane de Twitter'dan her şeyi yalanlayan 4 sayfalık bir mektup yazdı. Sonrasında bunları sildi ve enerjisini bunlara harcamak istemediğini ve bu konuyu kapatmak istediğini söyledi. 

Ancak Shane Dawson ile ilgili iddialar bununla sınırlı kalmayacaktı.  

Shane Dawson'ın "Blackface" giydiği ve "Nigga" kelimesini söylediği videolar internette dolanmaya başladı.

Skandallar bununla da kalmadı. Bu kez Shane Dawson'ın o sırada 11 yaşında olan Willow Smith'in (Will Smith’in kızı)  posterine bakarak mastürbasyon yaptığı bir klip ortaya çıktı.

Willow Smith'in abisi Jaden Smith de konuya sessiz kalmayarak Twitter'dan bunun ne kadar iğrenç olduğunu ve komiklikle alakası olmadığını söylediği bir tweet yayınladı. 

Jaden Smith son olarak şunları söyleyedi: "Bu adam düzenli olarak Black Face giyiyor. Gençlik olarak bizi ve ahlakımızı destekleyen üreticilere ihtiyacımız var. Bu hiç iyi değil."

Willow Smith'in annesi Jada Pinkett Smith ise "Shane Dawson'a… Artık özürlere sabrım kalmadı…" yazdı. 

* Blackface ne demek?  

Beyaz insanların siyahi insanları aşağılamak amacıyla bulduğu; beyaz insanın yüzünü siyaha boyaması üzerine kurulu olan ırkçı yaklaşım. 

* Nigga (N-Word) ne demek?

Güney Amerikalı beyaz çiftlik sahiplerinin, Afrikalı kölelerine hitap şekliydi. Bu yüzden günümüzde tepki çeken bir terim.

Insider'ın haberine göre Amerika'daki en ünlü mağazalardan Target; Shane'in kitaplarını mağazalardan ve web sitelerinden kaldırdı. 

Tati de tüm bunların üzerine başka bir 40 dakikalık video yükledi. Tati videoda; "James'in başarısını kıskandıkları için 2019 yılındaki dramayı Jeffree Star ve ve Shane Dawson'ın birlikte kurguladıklarını" iddia etti. 

Tati ayrıca Shane'in evine geldiğini, James için korkunç iddialarda bulunduğunu ve hatta 2019'daki meşhur "BYE SISTER" videosunu düzenlemeyi teklif ettiğini iddia ediyor. Tati, "Videomu vitaminler krizi üzerine yapmadım. Shane Dawson ve Jeffree Star tarafından bana beslenen tüm zehirli yalanların bir sonucu olarak yaptım." diyor. 

Tati bu videoyu yükledikten sonra çok pişman olduğunu ve gaza gelmemiş olmayı dilediğini de söyledi. Videodan sonra Jeffree ve Shane ile kısa sürede arasının bozulduğunu, iki kere taşınmak zorunda kaldığını ve şu anda yüksek güvenlikli bir yerde yaşadığını da belirten Tati; Shane ve Jeffree’nin kendisine fiziksel zarar vermesinden korktuğunu, dava açacağını ve hayatını geri istediğini de sözlerine ekledi.  

Shane Dawson fazla gecikmeden IGTV'den Tati'nin videosunu izlerken ağladığı bir video yayınladı ve Twitter'dan bunların yalan olduğunu söylediği bir Tweet attı. (Tweet'i sonradan sildi.) 

Aynı gün ünlü makyaj markası Morphe; çok satan Shane Dawson x Jeffree Star Conspiracy Collection ürününü sitesinden kaldırdı. 

Tüm bu olayların üzerine ise Youtube Shane'in tüm kanallarında para kazanmayı askıya aldıklarını açıkladı. Tüm bunlar olurken Shane'in nişanlısı Ryland Adams ise Tati'yi Youtube tarihinin en manipülatif kişiliği olmakla suçladı. 

Shane Dawson ile birlikte internetin lincine uğrayan Jeffree Star’la alakalı iddialar da oldukça çarpıcı.  

10 yıl önce Dahvie Vanity isminde bir pedofil hakkında attığı tweet’ler Star’ın skandallarının bir başlangıcıydı.

Başta bu kişinin 11 yaşında çocukla neler yaptığını gördüğünü ve adamın sapık olduğunu söyleyen Star sonrasında bu tweet'i siliyor ve Dahvie ile kanka oluyor. Hatta bununla da kalmıyor, birlikte turneye çıkıyorlar. Yıllar sonra Dahvie’nin suçluluğu kanıtlanınca Star yanlış bilgilendirildiğini söylemekle yetindi. 

Black Lives Matter ayaklanmasının gündemde olduğu bu günlerde, Jeffree'nin eski bloglarından nazi yanlısı ırkçı söylemlerinin ortaya çıkmasının ardından Jeffree Star bu kez o dönemde küçük olduğunu ve şimdi öyle biri olmadığını söyledi. 

Jeffree Star'ın makyaj markasının kampanyalarında kullandığı bir siyahi model de; kendisini sırf "siyahi dostu" göstermek için kullandığını ayrıca 2019'dan beri Shane ile James'in dramasını planladıklarına kulak misafiri olduğunu belirtti. 

Jeffree hakkında iddialar bununla da sınırlı kalmıyor.

Jeffree'nin evine gelenlere bazı ırkçı ve tepki çekebilecek terimleri zorla söylettiği, bunları ses kaydı aldığı ve şantaj amaçlı tuttuğu da iddialar arasında. Youtube'daki daha orta çapta popülerliğe sahip Youtuberlar (yani kendilerini pek de Jeffree'nin normal şartlarda iletişime geçmeyeceği düzeyde gören içerik üreticiler…) Jeffree'nin onlara mesaj atarak yakın davrandığını sonrasında onları James hakkında kötüleyen içerikler üretmeleri için yönlendirdiğini iddia ediyor. 

Milyon dolarlık Youtube geliri ve yine milyon dolarlık makyaj anlaşmaları söz konusu olduğunda; Youtuber’ların arasındaki bu kavga daha da kızışacak gibi görünüyor. Gelişmeleri merakla bekliyoruz! 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI