Ana SayfaYaşamTek Gecelik İlişkilerden Sonra Neden Suçluluk Hissedilir?

Tek Gecelik İlişkilerden Sonra Neden Suçluluk Hissedilir?

Bu hissi birçok kadın yaşıyor. Muhteşem geçen bir gecenin ardından sabah uyanıyorsunuz, sessizce toparlanıyorsunuz ve kendinizi dışarı atıyorsunuz. Kendinizle baş başa kaldığınız an o suçluluk duygusunu vücudunuzun her kçşesinde hissetmeye başlıyorsunuz. Oysaki ortada suçluluk hissetmenizi gerektirecek hiçbir durum yok. Siz ihtiyaçları olan bir bireysiniz ve sadece kendinizi eğlendirmek istediniz. Peki, neden birçok kadın tek gecelik ilişkilerden sonra pişmanlık duyuyor?

Belki de tek gecelik ilişkiler sizin için uygun değildir. Bazı kişiler kendilerini “ilişki insanı” olarak tanımlarlar, çünkü onlar daha çok duygularıyla hareket ederler. Belki siz de ilişki insanısınızdır ve bu nedenle de tek gecelik ilişkiler size kendinizi kötü hissettiriyordur.

Hayatı şu zamana kadar kontrollü yaşamış ve tek gecelik ilişkiyle bu kuralları tamamen yıktığınızı düşünebilirsiniz. Karar verme yeteneğinizi sorgulamaya başlayabilirsiniz. Kontrolünüzü kaybettiğinizi düşünme fikri sizi çılgına döndürebilir ve bu nedenle de suçluluk hissedebilirsiniz.

Belki erkek arkadaşınızdan ayrıldınız ve kafa dağıtmak için de tek gecelik bir ilişki yaşamayı istediniz. Ya da sadece depresyondasınız ve size iyi geleceğini düşündüğünüz için yaptınız. Anca duygusal düşüş dönemlerinde suçluluk, pişmanlık gibi duygular daha fazla yaşanabiliyor. Bu nedenle kafanızı dağıtmak için sizi yükseltecek başka aktivitelere yönlenmeniz gerekebilir.

Biz kadınlara dayatılan birçok kural var ve bu kuralların dışına çıkınca ister istemez suçluluk duygusu her yanımızı kaplıyor. Eğer inançlarınızdan dolayı suçluluk hissediyorsanız, tek başınıza bir birey olduğunuzu ve istediğiniz biçimde yaşayabileceğinizi kendinize hatırlatmanız gerekiyor. Bu sayede suçluluk duygunuzu biraz olsun hafifletebilirsiniz.

Cinsel ilişki esnasında korunup korunmadığınızı hatırlamıyor olabilirsiniz. Ve bu durum hem endişeli hem de suçluluğu aynı anda hissetmenize neden olabilir. Kendinizi yiyip bitirmek yerine test yaptırın ve içinizi rahatlatın.

Suçluluk duygusunu hafifletmek için derin bir nefes alın ve aynaya bakın; ufak bir eğlenceydi, hepsi bu.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI