Ana SayfaSon 10 Yılın En İyileriTrendus ile Son 10 Yılın En'leri: Albümler

Trendus ile Son 10 Yılın En’leri: Albümler

Trendus editörleri, 2020’yi karşılamadan önce son 10 yılda en’leri haline gelen müzik albümlerini okuyucularla paylaşıyor.

Lady Gaga – Born This Way (2011)

Müşra: Listenin en tepe noktasına bunu koyuyorum çünkü 2010'ların başları tüm o "lise x Tumblr" eksenindeki hayatıma denk geldi. Bu döneme damgasını vuran ise benim için Lady Gaga'nın bu albümüydü. Born This Way başta olmak üzere You and I, Judas, The Edge of Glory gibi hitler sadece müzikal olarak değil klipleriyle görsel olarak da hayatıma damgasını vurmuştu. Özellikle Born This Way'in o dönemdeki Alien konseptli canlı performanslarını kim unutabilir yahu? 2010'lu yılların muhteşem bir Madonna albümü yok ama bu albümle Madonna'nın tahtına çıkan bir Gaga'sı var!

Foo Fighters – Wasting Light (2011)

Müşra: 2010'lu net "yıldız" rock albümlerinden biri. Garajda kaydedilen bu albüm; çıktığı dönemde ödülleri silip süpürmekle kalmadı; bir de oldukça başarılı Back and Forth adlı belgeselle bu altın dönemi taçlandırdı. (Belgeseli Netflix'te izleyebilirsiniz.) Hayatımın mihenk taşlarından biri ve üzerinden 10 yıl geçtiğine inanamıyorum. Bunda Dave Grohl'un asla yaşlanmaması da etkili tabii!

Katy Perry – Teenage Dream (2010)

M: Hayatımın ve hayatımızın yeni 10 yılını bu albüm açtığı için çok mutluyum! O dönemde aradığım her şey bu albümde bir araya gelmiş gibiydi. Eğlenceliydi, ateşliydi ve kesinlikle çok iyiydi! Teenage Dream, California Gurls, Last Friday Night, E.T gibi hitler klipleriyle de torunlarımıza göstermek isteyeceklerimizden. Ah mavi saçlı Katy Perry, ne kadar harikaydın sen! Zaten ondan sonra hem bizim hem de Katy Perry'nin hayatının bir daha düzene girmediğini düşünüyorum.

Jack White – Lazaretto (2014)

M: 2010'ları yarılarken gelen bu solo Jack White albümü hitlerle mi doluydu? Hayır. Ama gerek melek hologramlı plağı ve akıllıca reklam politikası sayesinde plak satışlarını tüm dünyada tavan yaptırıp yeni bir çığır açması hem de başarılı turnesiyle bu listede olmayı sonuna dek hak edenlerden.

Arctic Monkeys – AM (2013)

M: Sevin ya da nefret edin; ama kabul edin ki bu albüm 2010'ların imzalarından biri. “R U Mine?” ve “Why’d You Only Call Me When You’re High?” bir neslin marşı haline geldi. Albüm kapağının popüler hazır giyim markalarının tişört koleksiyonlarına girmesi de cabası.

Daft Punk – Random Access Memories (2013)

M: Zamanın inanılmaz derecede hızlı geçtiğinin kanıtı olan bu albüm, zamansız hitlerle dolu. Instant Crush, Get Lucky, Within, Give Life Back To diye giden listeyle, 21. yüzyılın bile en iyilerinden sayılır.

Lana Del Rey – Born To Die (2012)

M: Yine tüm objektifliğimle listeye koyduğum albümlerden biri. Lana Del Rey'in fanlarından biri asla olamadım ama 2010'ların ilk yarısını popüler kültür bazında şekillendiren albümlerden biridir. Tumblr'a girdiğinizde her 3 şeyden 5'i genelde Lana Del Rey oluyordu bir zamanlar…

Miley Cyrus – Bangerz (2013)

M: Miley Cyrus'ın bu delirdiği dönem tam anlamıyla benim "guilty pleasure"ım! Üstelik o dönemdeki sansasyonel hareketlerine gözlerinizi kapatırsanız, albüm aslında gerçekten çok başarılı! Sürekli dil çıkaran ve twerk yapan Miley, seni çok özledim ne olur geri dön! I came in like a wrecking baaaaaall!

Bruno Mars – 24K Magic (2016)

M: 2010'ların ikinci yarısına güzel anılarla başlamamıza yardımcı olduğu için teşekkürü borç bilirim.

Rihanna- Unapologetic (2012)

M: Favori albümüm falan değil. Hatta sevilesi bir yanı olduğunu da düşünmüyorum. Ama sırf Diamonds'ı içerdiği ve Rihanna'nın müzikteki altın dönemini simgelediği için burada olmayı hak ediyor.

Twenty One Pilots – Blurryface (2015)

M: Kendilerine özel Converse tasarımı çıkaracak kadar üne kavuştukları albüm. Bence bu tanım yeterli.

Lady Gaga & Bradley Cooper – A Star Is Born Soundtrack (2018)

M: 564564 kez yeniden çevrilen A Star Is Born'un 2018 versiyonunun bu denli iyi olacağını kim bilebilirdi ki? Tabii ki bu albümün de payı var.

Taylor Swift, 1989 (2014)

M: Tay Tay'ı sevmek için bir nedenim yok ama 2010'un imza albümlerinden biri olduğunu kabul etmemek için mağarada yaşamış olmak lazım. O dönemde kusana dek dinlediğimiz veya maruz bırakıldığımız Blank Space, Style ve Shake It Off'a ek olarak "girl power" tadında Bad Blood'ıyla döneme damgasını vurmuştu. Tabii yine kısmen kaliteli dönemlermiş.

Kanye West – My Beautiful Dark Twisted Fantasy (2010)

M: 2010'ların harika açılışını yapanlardan biri. Hayatımda geri dönmek istediğim an = Runaway'in klibini ilk kez izlediğim an.

Rihanna – Anti (2016)

M: Seveni de var nefret edeni de. Ben normalde bu türü dinlemeyen biri olarak bağımlısı olmuştum diyebilirim. Hem albümdeki çeşitlilik hem de Rihanna'nın bu riski alacak cesaretinin olması beni oldukça etkilemişti. Albüm çıkmadan yapılan reklam çalışmalarına da ekstradan hayran kalmıştım.

Black Panther – Soundtrack (2018)

M: Kendrick Lamar'ın liderlik ettiği albüm, Black Panther filminin rüzgarını da arkasına alarak bana göre 2010'ların son güzel şeylerinden birine imza attı. Bana göre baştan sona mükemmel!

Kendrick Lamar To Pimp a Butterfly (2015)

M: Hakkında uzun uzun yazamayacağım. Ama şunu bilin ki bu 14 parçalık bu albüm tek kelimeyle "ikonik".

Justin Timberlake The 20/20 Experience (2013)

M: Bir FutureSex/LoveSounds mu? Asla değil. Bir SexyBack barındırıyor mu? Hayır. Ama bir bütün olarak JT'nin olgunluk işi denebilir. Mirrors gibi bir efsaneyi barındırıyor ve Netflix'te Las Vegas ayağını izleyebileceğiniz harika bir turneye sahip.

Kendrick Lamar – Damn (2017)

M: Karşınızda klasik müzik ya da jazz albümü olmayıp Pulitzer ödülü alan ilk albüm var. 2010'lara sonlarından yetişip damgasını vuranlardan. 

Tame Impala – Currents (2015)

M: Sadece 2010'ların değil, Tame Impala'nın da en iyi albümü.

Imagine Dragons- Origins (2018)

Kübra: Halen çılgınca dinlediğim muhteşem albüm! Her şarkı ayrı güzel ama benim için "Bad Liar" ile "Birds"ün yeri apayrı.

Ed Sheeran-  ÷ (2017)

Kübra: Uslanmaz bir romantik olduğum için Ed Sheeran'ın yeri bende apayrı. Kendi albümleriyle olduğu kadar başka sanatçılara verdiği şarkı sözleriyle de kalbimi çalan Ed'in bu albümü de dolu dolu içeriğiyle halen dinlediklerim arasında. İçimde bir yerlerde arada sırada açıp "Perfect" i klibiyle birlikte izleyerek romantik hayaller kuran bir ergen var!

Pitbull- Planet Pit (2011)

Kübra: 2011 ve akabindeki bir iki sene içerisinde bu albümle cıstak cıstak hangimiz eğlenmedik ki? Marc Anthony aşığı birisi olarak Rain Over Me ile geri dönüşünü görmek benim için bu albümün en büyük artılarındandı.

Nelly Furtado- The Best of Nelly Furtado (2010)

Kübra: Nelly Furtado müzik sektöründe en özlediğim isimlerin başında geliyor. Furtado'nun güzelliklerini bir araya getiren Best Of albümü bu yüzden sıkılmadan dinlediklerim arasında. James Morrison ile düetleri "Broken Strings" her daim bende özel olacak.

OneRepublic- Native (2013)

Kübra: OneRepublic her ne kadar kariyerine single çalışmalar ile devam etse de benim gruplar içinde favorilerimin başında geliyor. Çıkardıkları hiçbir single da boş değil, hepsi kendini bir şekilde sevdiriyor.

Sia- 1000 Forms of Fear (2014)

Kübra: Chandelier, Big Girls Cry, Fire Meet Gasoline gibi Sia'nın en sevdiğim şarkılarını içeren bu albüm kesinlikle listeme giriyor.

Sıla- Yeni Ay (2014)

Kübra: Listeye aklıma gelenlerden üç yerli albüm eklemek istedim. Çoğu şarkısını efkarlı sofralarda bayılarak dinlediğim Yeni Ay bu listede başı çekiyor.

Tuna Kiremitçi- Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları (2017)

Kübra: Tuna Kiremitçi'nin müzikal yanıyla tanışmamı sağlayan bu albümün her şarkısına bayılıyorum!

Kenan Doğulu- Vay Be (2018)

Kübra: Kenan Doğulu hayranı olduğum için bu çıkardığı son albüm epey beklediğim bir albümdü. Son 10 yılın belki en iyileri arasında olmak için iddiası az olabilir ama severek dinliyoruz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI