Ana SayfaSon 10 Yılın En İyileriTrendus ile Son 10 Yılın En'leri: Magazin Olayları

Trendus ile Son 10 Yılın En’leri: Magazin Olayları

Trendus editörleri, 2020’yi karşılamadan önce son 10 yılda en çok konuşulan magazin olaylarını ele alıyor.

InstaModel Kavramı ve Nepotizm

Cara Delevingne ile başlayan "nüfuz sahibi ailelerin çocuklarının modellik mesleğine 1-0 önde başlamaları" trendi Kendall Jenner ile pik yaptı diyebiliriz. Sonrasında Bella ve Gigi Hadid, Lily Rose-Depp ve Kaia Gerber ile devam eden liste, bugün "nepotizm" örneği olarak eleştiriliyor.

Bir başka eleştiri konusu ise Instagram modelliği. Podyum modelliği ve fotomodelliğin yerini, estetik uygulamaların olmazsa olmaz olduğu; InstaModellik aldı.

iCloud Vakası

Akıllı telefonların dünya ve medya düzenini değiştirmesinin örneklerinden biri. Tabii kişilerin haklarının ihlali açısından oldukça kötü bir örnek. Günlerce süren ifşalarda pek çok yıldız ismin fotoğraf ve videoları internete düşmüştü. Bu dönemde en çok zarar alan isimler ise Jennifer Lawrence ve Kate Upton olmuştu.

Adriana Lima'nın Victoria's Secret^'tan Ayrılışı ve Bir Devrin Kapanması

2000'li yılların başında altın çağını yaşayan ve yılbaşı gecelerini izleyerek geçirdiğimiz Victoria's Secret Fashion Show; gerek estetik harikası modelleri melek olarak konumlandırarak tartışma başlatması gerek marka yetkililerinin talihsiz açıklamalarıyla; düşen reytinglerin de etkisiyle kendi sonunu getirdi. Geçen yıl markanın baş meleği Adriana Lima'nın ayrılması da son noktayı koymuştu.

Jennifer Lawrence'ın Oscar Ödül Töreni'ndeki Düşüşü

2010'ların ilk yarısının yıldız tek bir oyuncusu vardı: JLaw! Silver Linings Playbook ile 2013 yılında Oscar Ödülü'nü kucaklayan yıldız, ödülü almaya giderken düşünce çok konuşulmuştu. Bu kare ile ikonikleşmişti. İşin komik yanı Jennifer Lawrence sonrasında defalarca ödül törenlerinde düşmeye devam etti ama bu kurgu muydu yoksa gerçek mi hala bir muamma.

Weinstein Skandalı ve #MeToo Hareketi

Harvey Weinstein'ın yıllar boyunca oyunculara uyguladığı tacizlerin ifşalanmasıyla başlayan zincir, #MeToo hareketiyle devam etti.

Angelina Jolie ve Brad Pitt'in Boşanması, Eylül 2016

Asla ayrılmaz dediğimiz bu çiftin boşanması, aşka inancımızı sorgulamamıza neden olmuştu.

Lady Gaga'nın Et Elbisesi

Lady Gaga'nın 2010 MTV Video Müzik Ödülleri'nde giydiği, çiğ dana bifteğinden yapılan ve basında "et elbise" olarak adlandırılan elbis, uzun süre medyayı meşgul etmişti.

Katy Perry'nin SuperBowl'daki Köpek Balıkları, 2015

Katy Perry belki tarihin en iyi SuperBowl performansını sergilemedi ama şovda kullandığı köpekbalığı maskotları sosyal medya fenomeni haline gelmişti.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI