Ana SayfaYaşamTrendus İzlenimleri: Sosyal Flört 1. Bölüm - Bumble

Trendus İzlenimleri: Sosyal Flört 1. Bölüm – Bumble

Trendus olarak yeniden farklı bir içerikle karşınızdayız! Bu kez konumuz online flört uygulamaları! 4 hafta boyunca 4 farklı uygulamayı Trendus editörleri olarak inceleyeceğimiz bu eğlenceli seriyi kaçırmayın. Bu haftanın konusu ise Bumble!

Kullanıcı Profili

Müşra: Sonraki haftalarda diğer uygulamaları incelediğimizde de zaten göreceksiniz ama şimdiden net bir şekilde söyleyebilirim ki en iyi kullanıcı profili muadilleri içerisinde Bumble’da. Tabii bu kesinlikle ne arağınızla da bağlantılı. Sonuçta bu uygulama sadece Dating App’i değil, kendinize BFF ya da iş ortağı da bulabiliyorsunuz. 

Yurtdışından kullanıcı ağırlığı bir hayli fazla. Özellikle buraya gelen yurtdışı vatandaşlarının tercihi Bumble demek mümkün.

Hem buradan hem de yurtdışından kullanıcıların genel olarak sohbet konusunda başarılı olduklarını söyleyebilirim. Genelde nerd ya da indie aralığında profilin yüksek olduğunu belirtelim. Özellikle diğer uygulamalardaki gibi “ee daha daha” zorlamalarına girmeden keyifli bir sohbet ilerletebiliyorsunuz. Üye olurken karşı tarafta ne olmasını istediğinizi ve sizde nelerin olduğunu o kadar ayrıntılı soruyor ki, sevdiği müzik gruplarından bir gün çocuk isteyip istemediğine kadar profilinde de görebildiğinizden bu kişilerle sohbetiniz akıcı şekilde ilerleyebiliyor.

Kübra: Bana kalırsa Bumble kitlesine biraz beyaz yakalı ağırlıklı diyebiliriz. Uygulamada gezerken takım elbiseli fotoğraflara ya da hafta sonunu zevk sahibi hobilere ayıran kişilere rastladığınızı göreceksiniz. Fotoğraflar gerçeği ne denli yansıtır bilinmez ama bu dışarıdan ilk baktığınızda belli bir dünya görüşüne ve vizyona sahip insanlara ulaşabileceğinizin sinyalini verebilir.

Daha sonra bahsedeceğimiz diğer uygulamalardan bazılarında sıklıkla rastladığımız gibi alelade selfielerden ziyade kullanıcılar daha özenli fotoğraflar kullanıyorlar profillerinde. Gösterilen bu özen de elbet büyük bir artı katıyor. Şu son dönemde baktığımızda özellikle Bumble'da herkes tatilde ve kimseye yaz bitmemiş! 

Arayüz

Müşra: Uygulamanın tasarımı oldukça sevimli, göz yormuyor ve kolay.

Profilin gerçek olduğuna dair Bumble onayı ifadesi yer alan hesaplara ise güvenmemenizi öneririm. Çünkü Bumble “Verified” ibaresi için herkesten standart bir fotoğraf istiyor. Yani koyduğunuz “fake” kişinin başka bir karesiyle de pekala hesabınızı onaylı gösterebilirsiniz. Bu yüzden güvenlik konusunda şüpheleriniz varsa karşı tarafın gerçekten “fotoğraftaki o kişi” olduğundan emin olmak için görselini Google’da aratmanızı öneririm.:)  Bu açıdan baktığımızda gereksiz bir uygulama bu “verified” durumu.

Yukarıda da belirttiğim gibi, kişileri bayağı spesifik şekilde gruplandırabiliyorsunuz. Kaydırma ve profilde gezinme sistemi bayağı başarılı.

Diğer applerdeki gibi seçtiklerinizin çok dışında sizi başka kişilerle eşleştiren bir algoritması yok. Zaten istediğiniz özellikteki kişiler bitince kaydırmanıza izin vermiyor.

Profil ayarları kısmını bulmak biraz sıkıntılı olabiliyor ama her şey elinizin alışmasıyla alakalı.

Kübra: Arayüz bana kalırsa da oldukça başarılı. Verified hesaplar konusunda Müşra'nın uyarılarını dikkate alırsanız kalbiniz kırılmayacaktır 🙂 

Mesajlaşma

Müşra: Burada kilit nokta şu; eşleşilen kişiye kadın üye mesaj atmadıkça karşı taraf bir şey yazamıyor. Eğer 24 saat içinde yazmazsanız da eşleşme düşüyor. Bence bir artısı olmadığı gibi eksisi de olmayan bir özellik.

Whatsapp kadar rahat bir mesajlaşma ara yüzüne sahip. Sevimli tasarımı da cabası.

Kendinizi “birine aşık oldu”, “seyahatte”, “dijital detoksta” gibi modlara alırsanız (bunlar eşleşme ağınızı kapatıyor bu arada); karşı taraf da durum güncellemenizi görüyor. Bence boşuna bu modlara alıp kimseyi üzmeye gerek yok. 

Kübra: Bir kadın kullanıcıysanız ve kırılmış egonuzu tazelemek için Bumble'daysanız mesajı kadının başlatması durumu modunuzu düşürebilir. Ama ilk adımı atmaktan çekinen, tüm aksiyonu erkek tarafından beklemeye alışmış bir kadınsanız bu mesaj özelliği tabularınızı yıkmanıza yardımcı olacak! 

Başarı Oranı

Müşra: Diğer uygulamaların aksine burada yüz yüze görüşmek için acele eden bir kitle yok. Dolayısıyla da sonsuzluğa kadar uzanan bir muhabbete kısılıp kalma olasılığınız yüksek. Bu kadar uzun muhabbet de şu anlama geliyor: “Tebrikler asla buluşmayacağınız bir girdaba girdiniz:) ”

İnsanlar ne aradıklarını profillerine yazıyorlar ama bu başarıyı getirmiyor tabii ki. 100 profilden 99’u “ne aradığımı bilmiyorum” yazmış profiline. Bu yüzden beklenti çatışmalarının çıkması yüksek ihtimal. Bana göre buradan bulunsa bulunsa iyi bir dost ya da iş arkadaşı bulunabilir.

Kübra: Dating app'ten bir mesaj arkadaşı olarak yararlanmak isterseniz Bumble biçilmiş kaftan diyebiliriz. Görüşme adına gerçekten kimsenin acelesi yok. Kullanıcılar daha ziyade "ben bir telefon bağımlısıyım, şu sıralar mesajlaştığım kimse yok; o kişi sen olur musun" modunda. Bence bu oldukça eğlenceli!

Genel Puanlama

Müşra: Başta da söylediğim gibi rakiplerinin önünde bir uygulama. Ama onlarca ayrıntılı özellik ne kadar verimli kullanılabiliyor? Bu işte tartışılır.

Yine de ayrıntı her zaman güzel bir şeydir –en azından bana göre-. Yani içerik listesini okumak gibi düşünün ama bu çoğu zaman bir şey ifade etmiyor bizim için. Bumble’da da bu durum mevcut. Yine her şey doğru elektrik ve eş beklentilere kalıyor.

Ama diğer uygulamalara oranla daha alıngan bir kitle var burada. Dikkatli olmanızı öneririm. Herkes mobil bir uygulamada olduğunu unutup her şeyi ciddiye almaya çok hevesli.

Günün sonunda ise 7/10 veririm.

Kübra: Benim puanım türevleriyle karşılaştırdığım zaman 8/10 olacak. 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI