Ana SayfaYaşamTrendus İzlenimleri: Sosyal Flört 2. Bölüm - Tinder

Trendus İzlenimleri: Sosyal Flört 2. Bölüm – Tinder

Trendus editörleri olarak Sosyal Flört serimizin 2. bölümündeyiz! Bu kez konumuz flört uygulamalarının atası olarak sayılan Tinder!

Kullanıcı Profili

Müşra: 

Sektörde bir ilk olmasa da Tinder’ın bu konudaki ilk global yıldız app olduğu kesin. Dolayısıyla eski mazisine de bakılarak “HERKES BURADA” denilebilir.

Sizi bilmem ama herkesin burada olması –saklayacak bir şeyiniz olmasa bile- fazlasıyla geren bir durum. Nedeni önemsiz ama geriyor işte. Üstelik maalesef ki –amaç kimseyi yermek değil tabii ki- çok karışık bir kitle var burada. Belirli bir kimliği yok kitlenin.

Fake hesaplar da oldukça fazla. Üstelik bunu kendilerini gizlemeden yapıyorlar. Geyiğine profil açmışlar. Peki amaç ne?

Bumble’daki gibi “nerd/indie” kitle var denemez. Burada kitle %90 oranında “SERİ KÖZ GETİR” kitlesi. Eskiden burada da kendinize BFF ya da iş partneri bulabilirdiniz ama artık sınırlar daralmış durumda. Direkt ya buluşulacak, ya buluşulacak!

Algoritma o kadar sağlıklı çalışmıyor. Eskiden Facebook’taki beğenilerinizi çekip ona göre seçenekler sunuyordu. Artık sadece nefes alsın seçeneğini işaretlemişsiniz gibi davranıyor uygulama.

Arkadaş grubu fotosuyla profil açıp kısmet arayanlar da cabası! Biraz daha özen lütfen!

Kübra: Genel anlamda baktığımızda Müşra'ya şu noktada katılıyorum: Herkes burada. İş arkadaşlarınızdan, eski flört/sevgililerinize, komşulardan akrabalara burada epey tanıdıkla karşılaşmanız mümkün. Tatsız karşılaşmalar yaşamak istemiyorsanız Tinder pek sizlik olmayacaktır. 

Arayüz

Müşra:Eskiden sektörde neredeyse bir tek kendisi olduğu için tasarımı oldukça başarılı gibi geliyordu. Ancak şimdi hem daha sevimli tasarıma sahip muadillerinin çoğalması hem de yeni gelen tasarım güncellemeleriyle pek kullanıcı dostu görünmüyor.

Bir kere tasarımı bir kişiyi yanlışlıkla sola atmaya çok müsait. Bunu da fırsata çevirmiş durumdalar, yanlışlıkla çektiğiniz kişiyi geri almak için ücretli üyelik almanız gerek. Ama bir dating app’e para vermek… Bilemiyorum…

Tek ve en güzel yanı, masaüstü kullanımına izin veren bir web sayfasının da olması. Telefonda takılmaktan sıkılıyorsanız, iş yaparken arka planda eğlencesine açabilirsiniz.

Kübra: Tasarım olarak sağa-sola çekmekten ibarek olan bu app'ler bana pek farklı gelmiyor. Bu yüzden ortalama diyebilirim.

Mesajlaşma

Müşra: Mesajlaşma kısmı bu tarz app’lerde standart olduğundan çok iyi ya da çok kötü demek pek mümkün değil.

Mesaj atılmayınca eşleşmenin kalkması gibi bir durum yok ama bu da çoğu zaman sayfada yıllanmış kullanıcıların kalması demek.

Genelde erkekler kadınların ilk mesajı atmasını bekliyor –artık-.  İlk mesaj klasik “hey” mesajı. Bu döngüyü kıran insanları bırakmamanızı öneriyorum zaten.

Kübra: Bumble'ın aksine burada iki taraf da mesajı başlatabiliyor. O zaman ne diyoruz; ilk mesajı en cesur olan atsın! 

Başarı Oranı

Müşra: Tinder eşittir hemen sonuca ulaşmak demek. Yani iki gündür konuşuyorsanız ve hala buluşulmadıysa o eşleşmenize veda etmenin vakti geldi. Daha önce de belirttiğim gibi bir BFF ya da arkadaş edinebileceğiniz bir uygulama değil. Eğer amacınız “dating” değilse genelde asabileşen tipler mevcut uygulamada. Evet uygulamanın çıkış noktası belli ancak herkes sizinle aynı şeyi aramak zorunda değil, değil mi?

Kübra: Aslında başarı oranı ilginç derecede yüksek. Bunu, son dönemde pek çok çiftin "nerede tanıştınız" sorusuna Tinder cevabını vermelerinden anlayabiliyoruz. Elbette dürüst davranan çiftlerden bahsediyorum 🙂

Genel Puanlama

Müşra: Sektörün ilk yıldızı olduğu bir gerçek. Günümüz ilişkilerini hatta sosyal medya şakalarını bile şekillendirdiğini söyleyebiliriz. Yani gerçeken “fenomen” bir uygulama.

Peki bunu ne kadar ileriye taşıyabildi? Bence bu sorunun cevabı koca bir hiç.

Sizin isteklerinize göre listelemiyor eşleşmelerinizi. Bu koca bir eksi. Neden istemediğim insanlarla dolu bir listeyi sola çekmekle uğraşayım ki?

Tasarımı günden güne karışık ve kötü görünüyor. Aceleci insanları yoruyor. Sürekli Premium üyelik istemesi yoruyor…

Kısaca bir dolu eğlenceli rakibi çıkmışken hala Tinder kullanıyorsanız, nostalji duygunuz çok yüksek demektir diye düşünüyorum.

Günün sonunda puanım 4/10

Kübra: Öncülüğünden ötürü namı sürse de çoktan vadesini doldurmuş bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. Puanım 2/10 olacak.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI