Ana SayfaDefileTuba Ergin 2021-22 Sonbahar/ Kış Koleksiyonu

Tuba Ergin 2021-22 Sonbahar/ Kış Koleksiyonu

İnsanoğlunun görünmeyecek kadar küçük bir tehlikeye karşı tarihin en büyük savaşlarından birini verdiği pandemi döneminin sonrasında toplumsal, ekonomik, siyasal, bilimsel ve kültürel değişimler de beraberinde gelecek. Yeni koleksiyonunda bu geçiş döneminin ruh halinden etkilenen Tuba Ergin, daha sorumlu, saygılı,  düşünceli ve inovatif bir geleceğe taşınabilecek bir dünya hayalinden ilham alıyor. Tasarımcı Tuba Ergin, son koleksiyonu ile modada sürdürülebilirlik anlayışının sadece kullanılan malzeme ve üretim şekli ile sınırlanmadığını, aynı zamanda moda endüstrisine üretim yapan firmaların kullandığı enerji kaynaklarının da temiz olması gerekliliğine dikkat çekiyor.

2021-22 Sonbahar kış koleksiyonu ‘’Cesur Yeni Dünya’’ gelecek belirsizliği ve korkusuyla yüzleşip teslim olmadığımız bir yenidünya olgusunu anlatıyor. Bursa Kestel’de bulunan Akdere Güneş Santrali’ne ait solar panel tarlasında çekilen dijital defilede, modeller dünyanın en temiz enerjisini üreten solar panel koridorları arasında yürürken, yeni yaşamlarımızı kolay ve şık kılacak sofistike spor giyim, militer ve motorcu stillerinden yola çıkarak hazırlanmış koleksiyonu sunarak geleceğe de göz kırpıyorlar. 

Kargo ve çoklu cepler, apolet detayları, ileri dönüştürülmüş ordu çanta detayları, vejetal deri, antimikrobiyal kumaşlar, dönüştürülmüş yün, lanolin kaplamalı kanvas gibi lüks ve sürdürülebilir malzemelerin bir araya geldiği koleksiyonda çok amaçlılık ve pratiklik gibi unsurlar ön plana çıkıyor.

1980’li yılların ihtişamı 2020’li yılların modernizmi ile buluşarak melez bir görüntü oluşturuyor. Güçlü omuzlar, maksi boy vatkalar, füzo pantolon detayları, 80’leri vurgularken, ayrılabilir dış giyim tasarımları, değişken iklim koşullarına adaptasyonu kolaylaştırmak amaçlı tasarlandı. Elbiseler ve küçük parçalarda kesik detayları ve metal zincir işlemeler ön planda. Renk paleti haki, bej, hardal, tütün ve gri gibi militer ve toprak tonları ile beraber, baskın beyaz, ekru, krem tonları ile oranj ve kırmızı gibi canlı renklerden oluşuyor. Hayvan ve doğa baskılarının bileşiminden ilham alan grafiklerde doğa çıkışlı soyut grafiklere de rastlanıyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI