Ana SayfaYaşamSeks ve romantizmi birleştirmenin 5 yolu

Seks ve romantizmi birleştirmenin 5 yolu

Söz konusu seks olduğunda herkes için değişken tercihler ve adımlar var. Partnerler arasındaki bağ güçlendikçe ve derinleştikçe sekste yeniliklere açık hale gelmek de bir o kadar kolaylaşıyor. Ancak çoğu kişi için ilk adımda karşılıklı güven bağının kurulabilmesi büyük önem taşıyor. Bu da seksin sadece dürtüsel amaçlarla gerçekleşmemesi, işin içine tutkuların ve duyguların girmesi anlamına geliyor.

Peki partnerinize özel olduğunu hissettirmek için ne yapabilirsiniz? İşte tutkuyla sevişmenin beş temel adımı!

1) Partnerinizle bağ kurun.

Seks, partnerler birbirlerinin yanında ne kadar rahat, mutlu ve güvende hissederse o kadar mükemmelleşir. Bunun için de cinselliği çağrıştıran aktivitelerden önce tarafların birbirleriyle bağ kurması gerekir. Keyifli bir yemek, gidilen bir konser, izlenen bir film ve bunlarla ilgili yapılacak paylaşımlar kişileri yakınlaştırarak birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlar. Ancak tanıdığınız kişilerle kendinizi iyi hissedebilirsiniz, öyle değil mi? Bu nedenle direkt bir seks buluşması gerçekleştirmektense bağ kurabileceğiniz ortamlar yaratmanız doğru olacak.

2) Birbirinizle neleri sevdiğinizi paylaşın.

Partnerinizle diyalog kurmaktan ve seks hakkında konuşmaktan çekinmeyin. Günümüzde hemen her birey bu konuda oldukça açık bir görüşe sahip. Seksin bir tabu olmaması, aksine iyileştirilebilir yönlerin partnerlerle paylaşılması herkes için büyük önem taşıyor. İster partnerinizin bir konuşma esnasında neleri sevdiğini öğrenin; isterseniz de seks esnasında yaptığınız hareket ve dokunuşların geri bildirimini alın. O an yaşanan anın büyüsünü bozmayacak şekilde ufak fısıltılarla “bu hoşuna gidiyor mu, devam etmemi ister misin” gibi sorularla hazzı ve tutkuyu romantik bir tavırla artırabilirsiniz.

3) Acele etmeyin.

Birbirinizi istiyorsunuz ve içinizdeki güdüler hızlanmanızı söylüyor. Evet bunun farkındayız ve size kısmen hak veriyoruz. Ama mutluluğun süresini uzatıp her bir anın tadını çıkarmak varken neden acele etmek isteyesiniz ki? Bitiş çizgisi yok, herhangi bir telaşınız yok. Ön sevişme itibariyle işleri yavaştan alarak, dokunurken hatta öperken dahi sakin bir şekilde hissederek hareket etmeniz anın büyüsünü bambaşka bir noktaya taşıyacak.

4) Göz teması şart!

Göz temasının iki insan arasında derin bir köprü oluşturduğu kesin! Konuşurken göz temasını yakaladığınız gibi, seks esnasında da şefkatli ama bir o kadar tutkulu bakışlarla partnerinizi mutlu edebilir, karşılıklı aldığınız hazzı daha da artırabilirsiniz.

5) Büyülü dokunuşlar katın.

Cinsellikte genellikle bazı basmakalıp şeyler vardır. Dudaklar ve boyun, sevişme esnasında sıkça ilgi gösterilen alanlar olsa da dokunuşlarınızla ve ufak öpüşlerle seksi daha anlamlı kılabileceğiniz bazı noktalar mevcut. Seks terapistleri omuzlar, kulaklar, göbek, iç uyluklar, kolların iç kısmı, bilekler, sırt, kalçalar ve ayaklar dahil olmak üzere vücuttaki farklı erojen bölgeleri keşfetmenizi öneriyor. Dokunuşlardaki farklı hız va basınçları bu noktalarda denemekte ve partnerinizin tepkilerini ölçmekte serbestsiniz!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI