Ana SayfaSağlıkYaz Aylarında Saç Bakımı İçin 5 Öneri

Yaz Aylarında Saç Bakımı İçin 5 Öneri

GÜNEŞ SAATİNİ TAKİP EDİN
Güneş altında bulunacağınız saatlere dikkat etmeniz gerekir. Özellikle güneş ışınlarının en dik ve en yoğun olduğu saatler olan 12.00 – 16.00 arasında mümkün olduğunda dışarı çıkılmayın. Dışarıda olmanız gerekiyorsa, mümkün olduğunca gölgede kalın. 

ŞAPKASIZ ÇIKMAYIN
Koruyucu giysiler ve tüm saçları gölgeleyecek özelliğe sahip şapka, kasket, eşarp kullanılabilir.

KLORA KARŞI DUŞ
Havuzda yer alan antiseptik ve yüksek klor, denizdeki tuzlu su ve kum saçları yıpratır. Bu nedenle mutlaka yüzdükten sonra duş alarak saçlarınızdaki fazla klor, kum, tuz gibi maddelerden durulanmış olursunuz. Havuza gittiğinizde yanınıza bone alabilir, yüzerken bone kullanabilir ve dış etkenlere bağlı oluşan yıpratıcı etkileri aza indirmiş olursunuz.

GÜNÜ DUŞ İLE BİTİRİN
Gün içerisinde zarar gören ve kuruyan saçlarınızı yumuşak bir şampuan ile yıkayın. Eğer boya yapan biriyseniz özellikle UV filtreli şampuanlar ve saç kremleri kullanarak saç boyanızdaki renk pigmentlerini geliştirebilirsiniz. Duş sonrası yapacağınız koruyucu krem ya da yağ bakımı saçlarınızın kurumasını engeller.

YAZIN FÖN VE BOYAYA ARA VERİN
Güneş ışınları saçları kırılgan ve mat hale getirir. Bir de üzerine sürekli yapılan fön, maşa gibi sıcak uygulamalar, saçın nemini kaybetmesine neden olur. Boya, röfle yaptıran kişilerde UV ışınları renk pigmentlerinin etkisini azaltması nedeniyle etkisini azaltır. Yaz aylarında hem sıcak işlemlerden hem de boya ve röfleden uzak durulması gerekir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI