Ana SayfaDefileZeynep Tosun'un İlhamını Mitolojiden Alan 2021 Yaz Couture Koleksiyonu: Apasas

Zeynep Tosun’un İlhamını Mitolojiden Alan 2021 Yaz Couture Koleksiyonu: Apasas

Tasarımcı yine yaşadığı topraklardaki köklerine ithafen hazırladığı bir koleksiyon ile karşımıza çıkıyor.

İlhamını tarihte gelmiş geçmiş mitolojinin en güçlü kadınları olarak anılan Anadolu’da yaşamış Amazon kadınları ve onların yaşam hikâyelerinden alan koleksiyonun tüm çekimleri Efes Antik Harabelerinde gerçekleşti. 

Efes Antik kentinin ilk isminin antik dönemde bu bölgeye hükmeden Arzawa Krallığı'nın dilinde "Ana Tanrıça kenti" anlamına gelen "Apasas" tan geldiği düşünülmektedir. Yaşam yerleşkeleri tüm Anadolu’ya yayılan ve tamamı kadın savaşçılardan oluşan bu tarihi ulus hakkında birçok mitolojik hikâye bulunuyor. Savaş tanrısı Ares’in kızları olduğuna inanılan, vahşi doğa ve ay tanrıçası Artemis’e taptıkları

İddia edilen bu topluluk aynı zamanda erkek egemen bir dünyada ilk başkaldıran kadınlar olarak anılıyor.

24 Görünüm ve 42 parçadan oluşan ‘’Apasas; The City of The Mother Goddess’’ isimli koleksiyon kesimleri ve styling’i ile birer Tanrıça görünümü kazanıyor. Kalın inci boyunluklar, yılan figürlü küpeler ve earcuff’lardan oluşan küpe setleri, metal saç örgü aksesuarları, savaşta kullanılan korumalıklardan ilham alınarak tasarlanmış troklu konçlu sandaletler gibi styling öğelerinin tümü koleksiyona özel tasarlanmıştır.

Mistik havada kesimlere sahip koleksiyondaki tüm işlemelerde doğaya ait simgeler kullanılmıştır. Yeni başlangıçların simgesi olarak yeni ay figürü, gün doğumu ve doğanın uyanış ritüellerine gönderme yapan işlemelerin tamamı tasarımcı ve ekibi tarafından tasarlanmış, Bartın yöresine ait tel sarma, tel kırma, Kastamonu yöresine ait düğüm ve püskül işleme teknikleri kasnak ve lazer teknikleri ile birleştirilmiştir.

Boyundan çapraz bağlamalı üstler, derin yırtmaçlı etekler, şalvarlar, 2 parçalı kombinler Amazon kadınlarının siluetlerinden esinlenerek tasarlanmıştır. Antik çağlardan beri dişilik ile özleştirilmiş, yeniden doğumu ve ölümsüzlüğü simgeleyen yılan figürleri inci işlemelerde, tel sarmalarda sıkça kullanılmıştır.

 Her bir parçada el işçiliğini ön plana çıkaran bu koleksiyonun ana rengi saf gücün simgesi olan beyaz ve beyazın tonlarıdır. Sadece özel el yapımı antik takıların işleme olarak kullanıldığı bölüm için ten rengi tercih edilmiştir.

Markanın bu koleksiyonunda da, Anadolu’nun farklı yörelerine ait birçok eski el işçilikleri, o bölgedeki kadınlar tarafından hayata geçirilmiştir. Her bir parça birçok farklı kadının elinden değişik teknikler kullanılarak ortaya çıkmıştır.

Tasarladığı tüm koleksiyonlarda kadın gücünden ilham alan ve ürünlerinin %90’ı Anadolu genelindeki kadın grupları tarafından adil üretim felsefesine dayalı bir şekilde üretilen markanın en büyük motivasyonu bölgede kalkınmayı hedefleyen üretim modelleri üzerine çalışmasıdır. Çeşitli projeler yapmakta ve sahada Birleşmiş Milletler ve GAP gibi önemli proje ortakları bulunmaktadır.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI