Ana SayfaSağlıkGece Bölünen Uykuya Geri Dönmeniz İçin İpuçları

Gece Bölünen Uykuya Geri Dönmeniz İçin İpuçları

Sıcak havalar, çalan telefonlar, su ya da tuvalet ihtiyacı… Pek çok neden gece uykularınızı bölebilir. Uykunuz bölündükçe aklınıza ertesi gün işe, okula gideceğiniz gelir ve bunun endişesi uykunuzdan sizi iyice uzaklaştırır.

İşte bölünen gece uykusuna dönmeniz için yapmanız gerekenler:
 
Uyarıcılardan kaçının.
Herhangi bir uyku bölünmesi halinde beyni daha fazla uyarmaktan kaçınmak oldukça önemli. Gecenin bir yarısı uyku arasında ertesi gün yapacaklarınızı planlamayın ya da telefonunuzu elinize almayın. Bunlar dikkatinizi dağıtır ve uykunuzu daha da açar. Mümkünse yatakta kalın ve zihninizi sabit br şeyde tutun. Örneğin zihninizde belli bir filmi ya da anıyı tekrar tekrar oynatın. “Koyun saymak” gördüğünüz gibi bir klişe değil. Olayın büyüsü koyunda değil tekrarlayan eyleme odaklanmakta 🙂
 
Meditasyon yapın.
Telefonunuza indireceğiniz aplikasyonlarla rehberli meditasyon yapabilirsiniz. Uyku tekniklerine odaklanan ve stresi azaltmaya yardımcı meditasyonları seçerek sakin müziğin eşliğinde uykuya dalabilirsiniz. Bunu bölünen uykular haricinde uykuya zor dalıyorsanız da yapabilirsiniz.

Meditasyonda dikkatimizi stresli düşüncelerden uzaklaştırarak destekleyici sözlere ve sakinleştirici müziğe yönlendiririz. Bu esnada nefes de düzene girer. Böylece tekrar uykuya kavuşmak oldukça kolay olur.
 
Rahatlatıcı kokulardan yararlanın.
Lavanta gibi sakinleştiren uçucu yağları formülünde barındıran uyku spreyleri uykuya derhal dalmanızı sağlar.
 
Uyku bandı ve kulak tıkacı kullanın.
Uykunuzun bölünmesini sağlayan şey ışık ise odanızda koyu renk perdeler kullanabilirsiniz. Ya da uyku bandı tercih edebilirsiniz.

Sorununuz horlayan sevgili, damlayan musluk ya da gürültücü bir komşuysa da çareniz kesinlikle bir kulak tıkacı edinmek!
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI