Ana SayfaYaşamGeçmişi Geride Bırakmanın Altı Yolu

Geçmişi Geride Bırakmanın Altı Yolu

Aşk daha gerçekçiydi, arkadaşlık daha samimi; çimenler daha yeşil ve gökyüzü daha parlaktı. Geçmiş kimileri için güvenli bir alan, kimileri içinse kötü bir alışkanlık. Her iki durumda da geçmişe takılı kalmak şimdiyi özlemeye, geleceği ise baltalamaya neden olur. Geçmişe bağlı düşüncelerinizden kurtulmanıza yardımcı olacak yolları yazdık.

1. Bilinçli bir şekilde geçmişi geride bırakmaya karar verin

Evet, tüm düşünceleri bir anda bırakmak söylenildiği kadar kolay olmayacaktır. Ancak bu kararı almanız yaşadığınız olaylara daha şeffaf bakmanıza ve bu olayların sizi gerçekte nasıl etkilediğini anlamanıza yardımcı olur.

2. Sorumluluğunuzu üstlenin

Geçmişe takılı kalmak sizin tercihinizdir. Anı yaşamak ve gelecek için adım atmak da sizin tercihinizdir.

Kendinize sorun: Beni geçmişte kim veya kimler tutuyor, neden? Yaşanmış iyi veya kötü olaylara neden takılı kaldım? Geçmişte yaşamak, şimdiyi yaşamaktan daha mı kolay? Kendimi ne zaman güvende hissediyorum? Gerçek dünyaya dönmek için bir nedenim var mı?

Geçmişte yaşamak, hedeflerinize doğru ilerlemenize engel olur. Belki de geçmişte yaşadığınız travmalar nedeniyle hissettiğiniz acı ve boşluk hissini inkâr ediyorsunuzdur. Durumu gerçekçi bir şekilde görebilirseniz öfkeniz, üzüntünüz ve hayal kırıklıklarınız azalır.

3. Kabul edin

Gerçeği kabul ederek kendiniz için yeni fırsatlara yer açabilirsiniz; olaylara farklı bir perspektifle bakmayı ve bakış açınızı değiştirmeyi öğrenebilirsiniz.

4. Yakın gelecek için bir plan yapın

Hemen şimdi düşünün ve sizin için neyin önemli olduğunu belirleyin. Gelecekte ne olacağına dair en ufak bir fikriniz olmasa bile, ufak bir adım atarak istediğiniz yere gidebilirsiniz.

Önceliklerinizi yeniden belirleyin, konfor alanınızın dışına çıkın ve yeni bir şeyler deneyin. Gitmek istediğiniz yeri net bir şekilde göremiyor olmanız önemli değil. Önemli olan ayağa kalkmanız ve adım atmanız.

5. Kendinizi keşfedin

Yapmaktan keyif aldığınız şeyleri belirleyin. Yeteneklerinizi ve hobilerinizi keşfetmeye çalışın. Başkalarının arzu ve isteklerini yerine getirmek yerine, sizi mutlu eden şeylere odaklanın.

6. Geçmişinizden öğrenin

Hayatta deneyimlediğimiz her şey bize kendimiz ve başkalarıyla ilgili bir şeyler öğretir. Korku, acı, üzüntü ve hayal kırıklıkları yaşamak kötü deneyimlermiş gibi görünebilir. Bir şeyler ters gittiğinde aldatılmış, çaresiz veya yalnız hissedebiliriz. Kendimize ve sevdiklerimize olan inancımızı kaybedebiliriz. Ancak, öğrenmeye hazırsanız, acı verici deneyimleriniz size çok değerli bilgiler verebilir. Aslında hayatta birçok fırsatın olduğunu ve büyümek için belirli bir sınırın olmadığını fark edebilirsiniz. Her zaman en iyi seçenekleri bulabilir, en iyi seçimi yapabilir ve istediğiniz hayatı yaşayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI