Ana SayfaYaşamGençler “Ben Kendim Olmayı Bırakmam Sen #ZorbalığıBırak” Diyor

Gençler “Ben Kendim Olmayı Bırakmam Sen #ZorbalığıBırak” Diyor

Facebook, Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları ile kreatif ajansları bir getirdiği yaratıcı fikir yarışması Hack for Good (yeni adıyla Brand For Good) ile her yıl beraber çalıştığı bir sivil toplum kuruluşunun toplumsal fayda sağlayan kampanyasına destek oluyor. Sanal şiddeti de içererek, genel olarak gençler ve şiddet algısı üzerinde detaylı bir analizi konu alan Akran Zorbalığı Araştırması’ndan yola çıkarak Facebook’un bu sene birlikte çalıştığı sivil toplum kuruluşu Genç hayat Vakfı oldu. Genç Hayat Vakfı‘nın “Akran Zorbalığı” projesine destek vermek üzere düzenlenen fikir yarışmasının kazanan projesi ise Rafineri’den geldi. Kazanan proje; Instagram filtreleri ya da Instagram Hikayeleri üzerinden gençlere, “zorbalığın havalı bir şey olmadığı” bilincini aşılayarak onların, “Ben Kendim Olmayı Bırakmam Sen #ZorbalığıBırak” diyebilme cesaretine katkı sunmayı amaçlıyor. 

İşte gençlerin siber zorbalığa karşı özgüven odaklı bir cesaret sergilemesi fikrinden hareketle Rafineri ekibi, PLUG (Depofilm’den Ender Sevim’in kurucu ortağı olduğu) prodüksiyon şirketi ve Facebook Creative Shop ekibi ile çalışarak bir sosyal sorumluluk reklam kampanyası hayata geçirdi. Fatih Yılmaz yönetmenliğinde siber zorbalık konusunda farkındalık yaratan iki reklam filmini içeren kampanyanın en büyük destekçisi ise hem dünyada hem Türkiye’de siber zorbalığa karşı iyi kalpli bir duruş ortaya koyarak, herkesi siber zorbalığa karşı iyi kalpli olmaya davet eden Simple markası oldu. 

#ZorbalığıBırak Kampanyası kapsamında “Ben kendim olmayı bırakmam. Sen zorbalığı bırak!” mesajını veren filmler Facebook ve Instagram üzerinden gösterilecek, detaylı bilgi için Genç Hayat Vakfı’nın klinik psikologlarla birlikte hazırladığı siber zorbalık hakkında detaylı bilgi içeren web sayfasına yönlendirilecek. Ayrıca bu sayfada gençler ve ebeveynler, siber zorbalık davranışlarının ne olduğunu öğrenebilecekleri, hem siber zorbalık yapan hem de zorbalık mağduru olunduğunda neler yapılabileceğinin anlatıldığı rehberlere erişilebilecek. Kampanya süresince sosyal medya üzerinden paylaşılan içeriklerle konuya dair farkındalık sağlanacak; hazırlanacak AR effect ile kampanyanın yaygınlaştırılması sağlanacak.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI