Ana SayfaYaşamGerçekten Dinlenebilmek İçin Birkaç Tavsiye

Gerçekten Dinlenebilmek İçin Birkaç Tavsiye

Tekrar tekrar stres olmanın zararlarından ya da sağlıklı bir yaşam stili için stres olmamamız gerektiğinden bahsetmemize gerek olmasa da çoğumuz nasıl rahatlayabileceğimizi bilmiyoruz. Eğer siz de yaşadığınız stresten ve endişeden yorulduysanız ve bir çıkış yolu arıyorsanız bu yazıda size birkaç tavsiye hazırladık.

İşte stresten uzak kalmak ve gerçekten dinlendiğinizi hissetmek için ipuçları
 

  • Sizi gerçekten rahatlatan şeyleri bulun.

Twitter’da birkaç saat geçirmenin rahatlamak için iyi bir seçenek olduğunu iddia eden insanlar olsa da birçok kez sosyal medyanın insanları daha da strese soktuğu kanıtlandı. Rahatlamak için seçtiğiniz aktivitelerin gerçekten sizi rahatlatan şeyler olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Kaş yaparken göz çıkarmayı kimse istemez.

  • Dinlenme zamanlarınızın içeriği konusunda bilinçli olun.

Gerçekten başka bir şeyle ilgilenmeden sessizce dinlenmeye ayırdığınız bir ya da iki saat, saatlerce telefona bakarak dinlendiğinizi sandığınız altı saatten çok daha etkili olabilir. Bazen dinlendiğimizi sanarken yapmamız gereken şeyleri düşünüyoruz, hobilerimize zaman ayırarak dinlenebileceğimizi sanıyoruz yahut e-mail’ler ve sosyal medyaya dalıp dikkatimizi dağıtıyoruz. Gerçekten zihnimizi dinlendirmek istiyorsak kısa bir süre sadece kendimize odaklanıp günlük hayattan uzaklaşmak çok daha işe yarar bir seçim olabilir.

 

  • Kendinize dinlenmek için zaman ayarlarken cömert davranın.

Bazen gün içinde yeterince verimli olmadığımızı düşündüğümüzde, o gün dinlenmeye hakkımız olmadığını sanabiliyoruz. Fakat ne olursa olsun uzun bir gün sonunda kendimize zaman ayırıp bir süreliğine hayattan izin almaya hakkımız olduğunu unutmamamız gerek. Dinlenmek hepimizin hakkı. Bu hakkımız için mutlaka gün boyu üretken olmamıza gerek yok.
 

  • Rahatlamaktan korkmayın.

Çoğumuz dinlenirken bunu hak etmediğimizi düşünmeye ve kendimizi kötü hissetmeye eğilimliyiz. Oysaki bu şekilde kendimize ayırdığımız birkaç güzel saat kabusa dönüşebiliyor. Bunun yerine bir süre dizi izlerken ya da belki oyun oynarken bundan zevk almaya çalışın. Kimsenin size eğlenceli birkaç saati hak etmediğinizi söylemesine izin vermeyin, kendinizin bile.

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI