Ana SayfaModaGivenchy Couture koleksiyonlarına defile düzenlemeyecek

Givenchy Couture koleksiyonlarına defile düzenlemeyecek

Bu yıl ilk kez resort koleksiyonları başlı başına bir sezon kadar kapsamlı defilelerle tanıtıldı. Bu değişim her ne kadar şaşırtıcı olsa da mantıklı bir hareket zira bu koleksiyonlar ana sezon koleksiyonlarından daha fazla satmaya başladı. 

Tisci’nin yaptığı açıklamalara göre firma bir daha Couture koleksiyonu için defile düzenlemeyecek.

Moda takvimine yeni defileler eklenince, akıllara “Acaba yeni defileler yüzünden diğer şovlar iptal olabilir mi?” sorusu geldi. Bu soruya ilk “evet” yanıtı Givenchy modaevinin yaratıcı direktörü Tisci tarafından verildi. Tisci’nin yaptığı açıklamalara göre firma bir daha Couture koleksiyonu için defile düzenlemeyecek. Koleksiyonu görmek isteyen müşteriler ve kalbur üstü moda dergilerinin editörleri, randevuyla Place Vendome’a gelerek 10 model üzerinde, kapsül couture koleksiyonunu inceleyebilecek. Tisci “ Ben Couture’ü olduğundan daha özel hale getirmeye çalışıyorum. Couture sıradan defilelerle sergilenmeyecek kadar özel. Biz couture koleksiyonumuzu artık özel ve yüksek kalitede bir hizmetle sunacağız.”
 
Tisci’ye göre Couture kıyafetlerin artık karnavala dönüşen defileler yerine elit gruplara özel gösterimler halinde sunulucak olmasının birçok nedeni var. Her şeyden önce Couture müşterileri paparazziler tarafından görüntülenmekten hiç hazzetmeyen trilyonerler. Dolayısıyla mahremiyet herkesten fazla onların işine gelecek. Tabii işin bir de teknik yönü var. Sonuçta coutre’ü farklı yapan kalite, kesim, dikiş, çok küçük dikişler ve şahane astarlar gibi detaylar. Bu detayları görmenin en iyi yolu da devasa bir podyuma uzanmaktansa, birebir dokunmak ve yakından incelemekten geçiyor. Tisci, ancak özel gösterimlerle müşterilerin couture deneyimini yaşayabileceğini belirtiyor. Yeni ufak gösterimler tasarımcıya basında daha fazla yer alabilmek için iyi bir fotoğraf karesi yaratma endişesi taşımak yerine, sanatının inceliklerine yoğunlaşma fırsatı sunuyor.
 
Peki bütün bu gelişmelerden hangi sonucu çıkarmalıyız? Couture ölüyor mu? Kesinlikle hayır. Zira Tisci’nin açıklamaları firmanın masrafları kısma çabalarını süsleme amacı taşımıyor. Hatta bu yeni şovlar firmayas %35 daha fazla maliyet getirecek. Yöneticiler keseyi açtığına göre, Couture’un önünde daha uzun yıllar var demek.  
 
Tisci’nin şaşırtıcı açıklamaları Couture’ün akıbetiyle sınırlı değil. Ünlü tasarımcı ikinci şok dalgasını artık alameti farikası haline gelen siyah rengi paletinden çıkaracağını açıklayarak yarattı…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI