Ana SayfaTeknolojiGoogle 2020'de Türkiye'ye Gelecek

Google 2020’de Türkiye’ye Gelecek

Teknoloji devi Google, son birkaç gündür Rekabet Kurumu ile yaşadığı sorun ile anılıyor. Google, yaptığı açıklamada Türkiye’deki Android telefonlara Google Servisleri lisansı vermeyeceği açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Ancak bunlar konuşulduğu Google, Türk Telekom ile önemli bir anlaşma imzaladı.

Facebook sunucularını Türkiye’ye getirmek için geçtiğimiz dönemde çok çalışan Türk Telekom, şimdi benzer bir hamleyi Google ile gerçekleştirdi.

İmzalanan anlaşmayla birlikte ilk adım atılmış durumda. Bu anlaşma, Google sunucularının Türkiye’ye kurulması ile sonuçlanacak.

Google Sunucularının Türkiye’de Olması Ne İşe Yarayacak?

Google ve Facebook sunucuları, Türkiye’deki toplam internet trafiğinin dörtte üçünü kapsıyor. Bu sunucuların ülke sınırları içinde bulunması, kullanıcıların internet bağlantılarını daha da iyileştirecek ve kaliteli bir hizmet sunacak.
Daha hızlı bire internet deneyimi ve hızlı erişim açısından yüksek avantaj sağlayacak bu anlaşma, şimdiden çoğu kişiyi heyecanlandırmış durumda. 

Yapılan yorumlardan biri de, Türkiye’de yaşayan insanların bilgilerinin ülke içinde kalacağı ve yurt dışına taşınmamış olacağı yönünde. Anlaşmanın detayları ve başka avantajları da ilerleyen günlerde kesinleşecek. 

 Google ve Rekabet Kurumu arasında çıkan Para Cezası Krizi ile Bu Durumun Bir İlgisi Var mı?

Rekabet Kurumu’nın Google’a kestiği cezanın ardından Google, yanıt olarak Türkiye’de satılacak olan Android cihazlarda Google uygulamalarının kullanılmasını engelleyeceği kararı çok konuşulmuştu.
Google’un Türkiye’ye sunucularını getirecek olmasının bu ceza ile bir ilgisi yok. Google’ın çok farklı hizmetleri bulunmakta ve bu konunun ceza ile ilgisinin olmadığı yönünde uzmanların ortak görüşü mevcut.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI