Ana SayfaRöportajGülşah Şahlan ile Moda Sektöründe Kadın Olmak Üzerine

Gülşah Şahlan ile Moda Sektöründe Kadın Olmak Üzerine

Kendi markanızı yaratma fikri ne zaman oluştu?

Uzun yıllar Boyner Holding’te görsel yönetici olarak görev yaptım ama hep hayalim butik açmaktı ve halihazırda stil danışmanlığı yapıyordum. Aslında hep bu sektörün içindeydim ve bir gün radikal bir karar ile kendi adımla butiğimi açtım.
 
Moda sektöründe sizce kadının yeri nedir? Bu yolda size sektörde ilham veren bir isim var mıydı?

Moda sektöründe artık günümüz kadınları modanın tam ortasında, çok güncel ve trendleri takip ediyor! İş kadını da, ev hanımları da herkes modayla iç içe. Stilinden ilham aldığım kişi olarak da Ece Sükan’ı söyleyebilirim. Stilini beğeniyorum, her giyindiğini doğru taşıyan bir kadın.
 
Moda sektöründe uzun süredir yer alan biri olarak; kadın çalışanlara karşı tutum sizce değişti mi?

Olumlu anlamda değiştiğini görebiliyoruz,moda sektöründe kadına güven haliyle daha fazla. Moda dünyasındaki kadın çalışanların renk ve kombin seçimi gerek erkek gerek kadın müşterilerin tercih ve zevkleriyle örtüşüyor.

Stilinizi nasıl yorumlarsınız? Markanızdan alışveriş yapacak bir kadının stil kodları ne olmalıdır?

Ruhumuzu ve bedenimizi tanıdıktan sonra büyük parçalara odaklanmak yerine, ufak detaylarla yaptığımız kişiselleştirmeler oluşturuyor aslında stilimizi. Stil kodlarımızın başını tasarım kot ceketlerimiz çekiyor, sonrasında bahara yönelik elbiselerimiz ve herkesin kesesine uyum sağlayabilecek birçok ürün.

Bu sektörde yer almak ve başarılı olmak isteyen kadınlara öneriniz nedir?

Ruhlarını özgür bıraksınlar, eğer özgür olmazlarsa başarılı olamazlar. Eğer bu yola baş koyacak kadınlarımız varsa -ki var biliyorum- kendileri olduklarında mutlaka başarıya ulaşacaklardır. Dünya emekçi kadınlar günümüz de kutlu olsun 🙂

 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI