Ana SayfaGüzellikGüneş koruma ürününü seçerken dikkat edin

Güneş koruma ürününü seçerken dikkat edin

Güneşin yararlarının yanı sıra pek çok olumsuz etkisi de bulunmaktadır. Güneşe maruz kalma kısa ve uzun vadede kırışıklık, güneş yanığı, leke ve hatta deri kanserine kadar birçok probleme yol açabilir. Bu sebeple güneşten korunmak şart. En az 15 faktörlü ürünler tercih edilmeli ancak SPF’nin sadece UVB ışınlarına karşı koruma için bir ölçü olduğu da unutulmamalıdır. Kullanacağınız güneş koruyucusunun deri yaşlanmasında, güneş yanıklarında ve kanser oluşumunda etkili olan UVA ışınlarına karşı da koruyucu olabilmesi için geniş spektrumlu bir ürün tercih etmelisiniz.

Örneğin ROC`un SPF 50+ Güneş Koruma Faktörü ile cildinize çok yüksek koruma sağlarken, cildinizi güneşin zararlı ışınları nedeniyle meydana gelen erken yaşlanma etkilerine karşı da koruyabilirsiniz.

Güneş koruyucular kullanırken dikkat etmeniz gereken diğer konular:

•    Güneş koruyucular, az kullanıldıkları takdirde koruma oranları düşmektedir; deri yüzeyinin santimetrekareye 2 mg gelecek şekilde uygulanmalıdır.
•    Birçok faktör, güneş koruyucuların etkinliğini etkiler. Bunlardan biri de kullanılan miktardır. Yapılan çalışmalarda güneş koruyucu kullananların bu ürünleri gerekenden daha az miktarda uyguladıkları saptanmıştır. Ayrıca sırt, boynun iki yanı, şakaklar ve kulaklar sıklıkla güneş koruyucu sürmenin atlandığı bölgelerdir.
•    Güneş koruyucular 2-3 saatte bir, özellikle yüzme, terleme ya da havlu ile kurulanma sonrası tekrarlanmalıdır. 
•    Güneş koruyucular, güneşe çıkmadan 15-30 dakika önce sürülmeli dışarı çıkmadan hemen önce tekrarlanmalıdırlar. Bu uygulama, hem atlanan alan yüzeyini minimuma indirilmesini, hem de optimum güneş koruyucu miktarının kullanılmasını sağlar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI