Ana SayfaGüzellikGünlük Hayatı Değiştirmeden Leke Tedavisi Mümkün

Günlük Hayatı Değiştirmeden Leke Tedavisi Mümkün

Cilt renginde meydana gelen bölgesel değişiklikler zamanla kişiye rahatsızlık verebiliyor. Medikal Estetik Hekimi Dr. Tolga Şahin lekelerin oluşumunu ve bu sorundan kurtulmanın yollarını anlattı.

Leke tedavilerinde başarı oranı arttı

Leke tedavileri son yıllarda bilimsel verilerin artması ile farklı bir boyut kazandı. Artık nedene yönelik tedavilerle daha başarılı olmaya başladık. Cildimizin temel rengini oluşturan melanosit isimli renk hücreleri zaman içerisinde cildimizi korumak için melanin denilen renk pigmentlerinin salınımını arttırıyor. Bu da leke oluşumuna sebep oluyor.
 

Leke oluşumunda çok fazla faktör etken

Leke oluşumunda, cildimizin uğradığı travmalar, güneş ışığı ve UV ışınlar, kuru ve soğuk hava, hormonlarımızın etkileri yıllar içerisinde birikerek etkili oluyor. Ciltteki melanin birikimi şemsiye gibi davranarak, cildin alt katmanlarına UV ışıkların ve güneş ışınlarının geçmesini azaltmaya çalışıyor. Bu şekilde oluşan lekeler ya cildin yüzeyinde yer alır veya daha derinler de bulunabilir. Yapılacak tedavilerde lekenin genişliği, yüzeysel olup olmaması ve leke oluşumunu başlatan faktörler göz önüne alınmalıdır.

 

Güvenilir ve etkin tedavi önemli

Günümüzde leke tedavisindeki amaçlardan en önemlisi lekeyi tedavi ederken yeni oluşumların önüne geçmektir. Hem güvenilir hem de etkin tedaviler önceliğimiz oluyor.  Bu noktada daha yüksek depigmentasyon (renk açıcı) etkinliği, tedavi sırasında daha fazla konfor ve daha düşük repigmentasyon (lekenin yeniden oluşumu) riski hedeflenir.

 

Melanin üretiminin azalmasını sağlamak mümkün

Leke tedavisinde başarıyı arttıran yüzeysel uygulamalarda kombinasyon tedavileridir. Bunu bizlere hazır ürün olarak sunan Cosmelan  leke maskesi, farklı depigmentasyon (leke açıcı) ajanlarının kombinasyonunu içeren kimyasal bir soyma işlemidir. Bu ajanlar tirozinaz enzimlerini inhibe ederek ciltte melanin üretimini azaltır. Melanin, cildin koyulaşmasından sorumludur, bu da güneşe maruz kalma nedeniyle kahverengi lekelerin oluşmasının yanı sıra hormonlardan etkilendiğinde melazma oluşumuyla sonuçlanır.

 

Cosmelan hangi lekeler için uygulanabilir?

Melazma (yaygın lekeler) veya koalezma (gebelik dönemi oluşan lekeler), kahverengi lekeler, lekeli Cilt (Çil) , Hiperpigmentasyon (leke artışı), foto hasarlı cilt, yaşlanmış cilt ve lazer sonrası, soyma sonrası hiperpigmentasyonun önlenmesi tedavilerinde kullanılabilir.

 

Bu tedavi  sivilcelere karşı etkili midir?

Cosmelan, cilt yüzeyindeki bakterileri öldüren ve yeni cilt hücresi üretimini artırmaya yardımcı olan azelik asit içerir. Dolayısıyla pigmentasyonla birlikte bu, özellikle her iki endikasyonu olan hastalar için çok etkili bir akne karşıtı tedavidir.

 

Kullanımı çok kolay

Kolay kullanım avantajı kişilerin kendilerini güneş ve dış etkenlerden korudukları sürece kalıcı ve devam ettirilebilir sonuçlar elde edilmesini sağlar.  10-14 saat ciltte kalan ilk maske uygulaması ile önemli oranda yüzeysel lekeler enzimatik kimyasallar ile temizlenebiliyor. Bu uygulamanın ardından devam edecek 4-6 aylık enzimatik leke tedavisi yeni leke oluşumlarının karşısına geçmekle beraber günlük hayatı olumsuz etkilemeden devam ettirmemizi de sağlayabiliyor.

Günlük hayattan taviz vermeden elde edilen etkili bu tedavi yönteminin bir hekim tarafından takip edilmesi gerekmektedir.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI