Ana SayfaGündemHaklarında “DOPPLEBANGING” Oldukları Söylenen 4 Ünlü Çift

Haklarında “DOPPLEBANGING” Oldukları Söylenen 4 Ünlü Çift

Muhtemelen, hayatınızda en az bir kere, birbirine çok benzeyen bir çift gördüğünüzde aklınızdan “Gerçekten birbirlerinin tıpa tıp aynısılar mı yoksa sadece ben mi benzetiyorum.” demişsinizdir. Hayır, sadece siz benzetmiyorsunuz; aslında bu bir trend, hatta bir ismi bile var “Dopplebanging”. Bu terim Almanca’da benzerliği ifade eden  doppelgänger kelimesinden türemiş. Daha yeni olan “dopplebanging” terimi, queer topluluğundan geliyor ve bir kişinin kendisine benzeyen biriyle çıkması durumunu ifade ediyor. Tabii bu tesadüfü durum sadece queer çiftlere özel değil- bazı heterojen çiftler arasında da yaygın bir durum.
 
 
2013 yılında yapılan bir araştırma, “dopplebanging”in gerçek bir bilinçaltı olayı olabileceğini öne sürüyor ve insanların en çok kendileriyle aynı niteliklere sahip yüzlere ilgi duyduğunu ortaya koyuyor. Araştırmacılar, katılımcılara partnerlerinin fotoğraflarını gösterdiğinde, katılımcıların sevgililerinin kendilerine en çok benzedikleri fotoğrafları tercih ettiklerini fark ettikten sonra bu sonuca varmışlar.
 
“Dopplebanging” aslında hem yüz hem de vücut özellikleri için geçerli olabilir. Örneğin, Gisele Bündchen ve Tom Brady , güçlü çene çizgilerini ve belirgin hatları paylaşıyorlar. Hailey ve Justin Bieber’ın ikisi de sivri burunlu daha uzun yüzlere sahip, ayrıca benzer bir ince vücut tipini paylaşıyorlar.
 
İşte haklarında “Dopplebanging” oldukları söylenen dört ünlü çift!
 
1.Justin Timberlake and Jessica Biel

2. Benedict Cumberbatch and Sophie Hunter

3. Gisele Bündchen and Tom Brady

4. Justin and Hailey Bieber

Yazar: Eftelya Yücel
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI