Ana SayfaYaşamHaluk Akakçe, ‘Made in Love’ Sergisini İzleyicilere Sunuyor

Haluk Akakçe, ‘Made in Love’ Sergisini İzleyicilere Sunuyor

Multidisipliner bir sanatçı olan Haluk Akakçe’nin, 2006 yılında Las Vegas sokaklarında 4-6 bloğu kaplayan ‘They Called it Love, I Call it Madness isimli ses ve video yerleştirmesi ve hiç görülmemiş devasa resimleri bu sergiyi önemli kılan unsurlar arasında. Akakçe’nin videoları insanın teknoloji ile olan ilişkisini irdeler, kimi zaman da biyolojiye, geometriye ve mimariye göndermeler yapar. Akakçe’nin video çalışmalarına çoğunlukla ya özel olarak bestelenmiş ya da var olan klasik bir eserden uyarlanmış müzik kompozisyonları eşlik eder. Bilgisayarda üretilmiş imgelerin hipnotik niteliği, filmlerinin müzikleriyle daha güçlü biçimde vurgulanır. ‘They Call it Love, I Call it Madness isimli video ile birlikte ‘White on White ve ‘Mr. Butterfly’ isimli videolar sergide yer alacak diğer işler. Akakçe’nin videoları ve resimlerine son dönem üretimleri olan cut-out duvar işleri, heykeller ve kâğıt üzeri çalışmalar da eşlik ediyor. 

1993 yılında Bilkent Üniversitesinin İç Mimarlık bölümünü bitiren Haluk Akakçe, 1995 yılında The School of the Art Institute of Chicago’ya başladı. Ertesi yıl değişim programıyla gittiği Londra’daki Royal College of Art’da bir süre eğitim gördü ve 1997’de The Art Institute of Chicago’da yüksek lisans programını tamamladı. İlk kişisel sergisini Chicago’da açan Akakçe, daha sonra çalışmalarına Londra ve New York’ta uzun yıllar devam etti.

Dünyanın önde gelen müzelerinde sergi açan Akakçe’nin bulunduğu bazı müzeler arasında Whitney Museum of American Art (2002), PS-1 Contemporary Art Center, Long Island City (NewYork 2001), New Museum NY 2002, Tate Britain (Londra 2004), İstanbul Modern (İstanbul 2009) yer alıyor. Akakçe’nin katıldığı önemli bienaller arasında, 1999’da Paolo Colombo’nun küratörlüğünü üstlendiği 6. İstanbul Bienali ve 2002’de gerçekleşen Metropolitan Iconographies temalı 25. Sao Paolo Bienali bulunuyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI