Ana SayfaMagazinHaluk Bilginer yavşaklık kavgasından davalık oldu

Haluk Bilginer yavşaklık kavgasından davalık oldu

Haluk Bilginer “Oyuncuların çoğu yavşaktır” diyerek polemik başlatmıştı. Kendisine “Yavşak” diyen tiyatrocu Hilmi Bulunmaz’a kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle ihtarname gönderen Bilginer bakın konu hakkında nasıl yorum yaptı.

Kişilik haklarım ihlal edildi

Habentürk`ün haberine göre, Bir dergiye “Babam öldü ama hâlâ sahneye çıkarım yavşaklığına asla inanmam. Önce insandır önemli olan, oyun değil” diye açıklama yapan, ardından da bir internet sitesine gönderdiği yazıda “Yavşak da ne kadar güzel bir sözcüktür, değil mi? ‘Yav’ diye alt perdeden başlayıp ‘ş’ harfinden aldığı güçle suratta tokat gibi patlar” diyen Haluk Bilginer, tiyatroyun.blogspot.com sitesinde kendine “Yavşak” diye yazan tiyatrocu Hilmi Bulunmaz’a ihtarname gönderdi. Bulunmaz, tiyatroyun.blogspot.com adlı sitede Bilginer, sahibi olduğu Oyun Atölyesi ve Oyun Atölyesi’nin Genel Müdürü Kemal Aydoğan hakkında ağır ithamlarda bulunan bir yazı yazdı. Yazıda “LİNÇÇİ Oyun Atölyesi’nin patronu Haluk Bilginer’in bu yavşak tavrına karşı, oyunculardan bazıları tepki gösterdi. LİNÇÇİ Oyun Atölyesi’nin patronu Haluk Bilginer’in genellemeci ve yavşak tavrı, genellemeci ve yavşak tavırlarla sürüp oyunculuk kavramını kirletiyor! LİNÇÇİ Oyun Atölyesi’nin patronu Haluk Bilginer, LİNÇ KAMPANYASI içerisindeki iftira metnine imza atma sorumluluğunu taşırken, şimdi de yavşaklaşıyor!” gibi ifadeler kullandı.

Kendisine karşı kullanılan ‘yavşak’ kelimesinden rahatsız olan Bilginer, kendisi ve Oyun Atölyesi adına avukatı Süleyman Anıl aracılığıyla, Kadıköy 17. Noterliği’nden Bulunmaz’a ihtarname gönderdi. Avukat Anıl, müvekkillerinin kişilik haklarının ihlal edildiğini, bu yüzden içeriğin yayından çıkarılmasını, aksi takdirde dava açacaklarını belirtti: “Söz konusu yayınlarla, alenen müvekkillerimizin şeref ve haysiyetlerinin ihlal edildiği tartışmasızdır. Bu kapsamda, her tür maddi ve manevi tazminata dair talep ve dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla: internet ortamındaki içeriğin yayından çıkarılmasına, aksi halde yasal haklarımızı kullanacağımızı ihtaren bildiririz.” Site yöneticileri ihtarname üzerine yazıyı siteden kaldırdı. Yazıyı yazan tiyatrocu Hilmi Bulunmaz ise, konuyla ilgili bir yazı yazacağını açıkladı.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI