Ana SayfaYaşamHasankeyf Çarşısını yenileme seferberliği

Hasankeyf Çarşısını yenileme seferberliği

Mart ve Nisan aylarında Hasankeyf’in eski çarşısının doğal karakteri korunarak yenilenmesi, böylece daha iyi bir gezi, alışveriş ve toplanma alanı haline getirilmesi hedefleniyor. UNESCO Dünya Mirası kriterlerinin onda dokuzunu sağlayan dünyadaki tek yer olan Hasankeyf’te bu güne kadar başta turizm olmak üzere hiçbir alanda istihdam yaratıcı projeler gerçekleştirilmedi. Oysa Hasankeyf`e yılda 2 milyon turist geliyor.

Hasankeyf Çarşısını yenileme seferberliği ile, çarşı sokağındaki binalarda temizlik, tadilat, boyama, tabelaların yenilenmesi, özel bir tasarımla tüm sokakta bütünlük oluşturulması, ahşap gölgelikler yapılması hedefleniyor. Yenileme çalışması kapsamında aynı zamanda bir de seyir terası yapılacak.
Doğa Derneği Hakankeyf Yok Olmasın Kampanyası Koordinatörü Dicle Tuba Kılıç yaptığı açıklamada “Hasankeyf`te yenileme çalışmaları imece usulü gerçekleşmek üzere her türlü gönüllü, ayni veya nakdi desteklere açık. Hasankeyf için büyük anlam ifade eden bu projeye yapılacak her türlü destek bir dünya mirasının hayatta kalması, bu mirasın sahipleri olan Hasankeyflilerin geleceği için çok önemli bir çaba olacaktır. Destek vermek isteyen kişi ve kurumlar Doğa Derneği ile bağlantıya geçebilir.” dedi.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI