Ana SayfaYaşamHayvanlarda hamilelik dönemi

Hayvanlarda hamilelik dönemi

Eğer ev arkadaşınız hamile ve yakında yeni ev üyelerini sizinle tanıştırmaya kararlıysa bu dönemde onun sağlıklı bir doğum yapabilmesi için dikkat etmeniz gereken birkaç ufak detay var.

Genellikle hamilelik döneminde ve doğum sırasında yalnız kalmayı tercih hayvanlar için yapmanız gereken ilk şey onlara sıcak ve güvenli bir doğum alanı sağlamak. Doğum eylemini yardım almadan gerçekleştirebilen dostlarımız, bu süreçte sessizlik ararlar. Bu nedenle onlara sessiz bir platformda ayarlama yapmanız gereken ikinci önemli detay.

Eğer hayvanınızın ne zaman yavrularını doğuracağını bilmek istiyorsanız, çiftleştiği dönemi mutlaka bir ajandaya yazarak sık sık kontrol edin. Bu dönemden sonra 20-25 gün içerisinde hayvanınızı veterinere götürerek kontrolünü yaptırın. Hamilelik hayvan vücudunda tıpkı insan vücudunda olduğu gibi direnci düşürdüğü için kedinizi ya da köpeğinizi protein ve kalsiyum açısından sengin mamalarla besleyin ve unutmayın anne adayı doğumdan 2-3 gün önce yemek yemeyi azaltır. Bu siz de panik yaratmasın ve yakın zamanda gerçekleşecek olan doğum için gerekli hazırlıkları yapın.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI