Ana SayfaYaşamHayvanlarınızı soğuktan koruyun

Hayvanlarınızı soğuktan koruyun

Havalar bu ara mevsim normalleri üzerinde seyretse de meteoroloji uzmanları sıcaklıkların bir iki gün içerisinde 10 dereceye yakın düşeceğini duyurdular. Kendi ihtiyaçlarınız tamam ama hiç evde ya da bahçede beslediğiniz minik dostlarınızın soğuktan korunmaları için nelere ihtiyaç duyduklarını düşündünüz mü?

Soğuk havalarda hayvanları hastalıklardan koruyan en önemli maddelerden biri doğru mamalarla besleniyor olmaları. Eğer hayvanınız ev ortamında bakılıyor ise herhangi bir ek gıdaya ihtiyaç duymaz ama bahçede bakılan sevimli canlıların, vücut ısılarını koruyabilmeleri için kalorisi yüksek gıdalar tüketmeleri gerekiyor. Ayrıca kış aylarında doğan yavrular güneş ışığından beslenemedikleri için veterinerler tarafından verilen vitaminlerle düzenli olarak takviye görmeliler.

Evde sizinle birlikte olan sevimli arkadaşlarınızda dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise cilt ve tüy bakımları. Doğal ortamında büyüyen hayvanların deri altı yağlarla kaplı olduğu için üşümeleri daha zorken evde bakılan hayvanlar soğuk zemine karşı daha duyarlı olabiliyorlar. Bu nedenle kış aylarında ev arkadaşınızın cilt ve tüy bakımını düzenli olarak yaptırmalı ve her gün fırçalayarak onu ölü derilerden arındırmalısınız.

Son olarak dikkat etmeniz gereken konu ise tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için dışarı çıkardığınız köpeğinizin eve döndüğünde bütün tüylerini kurutmanız. Eğer minik dostunuz bahçede kendine ayrılan bir yerde yaşıyorsa kulübesinin izolasyonuna dikkat etmeniz gerekiyor. Yukarıda belirttiğimiz ufak ama hayvan dostlarımız açısından önemli olan maddeleri uygulayarak onların soğuktan korunmasını rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI