Ana SayfaSağlıkHızlıca Detoks Yapmanın 3 Yolu

Hızlıca Detoks Yapmanın 3 Yolu

Üç günlük bir diyet veya sağlıklı yaşam inzivası, detoksifikasyon yönteminiz olmamalı. Bunun yerine uzun vadede vücudun detoksifikasyon sistemine yardımcı olacak şekilde yaşamanız gerekir. Bu yüzden meyve suyuyla detox yapmayı ve eve sağlıklı yemek söylemeyi bırakın. Yaşamınızı nasıl detox temelli inşa edebileceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

1. Her gün yeşillik tüketin
Sürpriz değil: Ne yediğiniz önemlidir. Vücudun doğal detoksifikasyon sürecini destekleyen daha fazla meyve ve sebze eklemeye odaklanın. Yapraklı yeşillikler özellikle faydalıdır, bu nedenle onları günde en az iki öğüne eklemeyi hedefleyin. Örneğin, bir omlete ıspanak ekleyin, makarna sosuna lahana atın ve dışarıda yemek yerken ortaya salata sipariş edin ya da yeşilliklerinizi yemenin lezzetli yollarından bazılarına göz atın.

2. Su alımınızı artırın
Su böbreklerin toksinleri daha kolay atmasına yardımcı olduğundan daha fazla su için ve susuz kalmayın. Bu toksinlerden kurtulmamızın en önemli yollarından biri budur. Yani hidrasyon sadece böbreğin toksinleri atmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda daha sık idrara çıkmanızı sağlar, bu da daha fazla toksini ortadan kaldırdığınız anlamına gelir .Detoks çaylarını, tozlarını veya meyve sularını unutun. İhtiyacınız olan tek şey, vücudun ihtiyaç duyduğu şeylerden kurtulmasına yardımcı olan sudur.

3. Vücudunuzu her gün hareket ettirin 
Egzersiz güçlenmek ve ruh halinizi iyileştirmek için gereklidir. Terlemek de vücudunuzun doğal olarak kendi kendine yaptığı başka bir detoks şeklidir. Egzersiz, her ikisi de vücudun detoksifikasyon süreci için çok önemli olan lenfatik dolaşımı ve teri teşvik eder. Lenfatik sistem vücudun detoksifikasyonunun bir diğer önemli parçasıdır ve “atıkları” lenf düğümlerine taşımanın yollarından biri de kasları hareket ettirmek ve çalıştırmaktır. Ayrıca, ter sadece elektrolitleri ve suyu tüketmekle kalmaz, aynı zamanda vücuttaki toksinleri de atar.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI