Ana SayfaModaİç Giyim Hakkında Bilinmesi Gereken 8 Şey

İç Giyim Hakkında Bilinmesi Gereken 8 Şey

Doğru iç giyim tercihleri hem giydiğiniz kıyafetleri iyi gösterir, hem sağlığınızı destekler, hem de özgüveninizi tazeler. Özellikle kadın iç çamaşır seçenekleri oldukça fazla. Çeşit çeşit sütyenler, külotlar ve kadın atletleri aslında nedensizce üretilmiyorlar. Hepsinin bir amacı var ve bu amaçlar vücut formlarınızı, kıyafetlerinizin görünümlerini destekleyici detaylar barındırıyor. İşte bu nedenle, doğru anlarda doğru iç çamaşır tercihleri yapmak oldukça önemli.

İşte iç giyime dair bilmeniz gerekenler:

1. İç giyimde hangi kumaşlar tercih edilmeli?

Sağlıklı iç giyime yönelmek, özellikle her yetişkin için yapılması gereken bir şey. Doğal iç giyim ürünleri tercih edereken sentetik kumaşlardan uzak durmakta fayda var. Sentetik kumaşlardaki külot ve sütyenleri daha özel zamanlar için kısa bir süreliğine kullanmaya çalışın.
 
Organik iç giyimde pamuklu iç çamaşırlar öne çıkıyor. Pamuklu iç çamaşır, sağlıklı iç giyimin olmazsa olmazı. Pamuklu çamaşırlar, cildinizin ve genital bölgenizin nefes almasını sağlıyor. Özellikle alt iç giyimde pamuklu çamaşırlar tercih etmeye çalışmanız en doğrusu olacak. Çünkü bu bölgeler için pH değeri, genital bölgenin doğal florasını bozmamak için büyük önem taşır. Florası bozulan genital bölgelerde bakteriden kaynaklanan enfeksiyon ve mantar problemleri görülebilir. Bunun için pamuklu iç çamaşır tercih etmeniz, en azından genital bölgenize denk gelen ağ kısımlarının pamuklu kumaştan üretilmesine dikkat etmeniz sağlıklı olacaktır.
 
Kadın atletlerinde ve erkek atletlerinde de ter emilimi açısından en doğru seçim, pamuklu ürünler edinmektir.
 


kadın iç giyim

2. İç çamaşırlar hangi sıklıkta değiştirilmeli?

Erkek iç giyime baktığımızda boxer ve slip gibi külot seçenekleri için ideal olan değişim günde iki kezdir. En kötü ihtimalle her gün yeni bir iç çamaşır giymeniz en doğrusu olacaktır.
 
Kadın iç giyimini ele alırsak; külotlar günde iki kez değiştirilmelidir. Ya da her gün yeni bir çamaşır giyebilirsiniz. Sütyenler ise iki günde bir değiştirilebilir. Yoğun bir gün geçirdiyseniz ya da egzersiz, yürüyüş gibi aktiviteler yaptıysanız, tere maruz kaldığı için sütyeninizi değiştirmeniz önerilir.
 
Özellikle mantar enfeksiyonları yaşamamak için külot değiştirme sıklığına dikkat etmeniz oldukça önemli.

3. İç çamaşırlar nasıl yıkanmalı?

İç çamaşırlarınız için ideal olan yıkama, elde yıkamadır. Çünkü iç çamaşırları hassas kumaşlara sahiptir ve hassas bölgelerinizde saatlerce kalırlar. Bunun için lavaboyu ya da küvetinizi ılık suyla doldurun ve hassas çamaşırlar için bir deterjan kullanın. İç çamaşırlarınızın için kokusuz sabun ve deterjanlar kullanmak en doğrusu olacak. Dilerseniz bebek kıyafetleri için üretilen sabun ve deterjanları kullanabilirsiniz.

İç çamaşırlarınızın temiz havada kurumalarına özen gösterin. Her ne olursa olsun iç çamaşırlarınızı kurutucuda kurutmayın.

İç çamaşırlarınızı nasıl saklayacağınıza değinecek olursak;

Mağazalarda küçük askılarda asılı olan sütyen dizilimi, sütyenlerin şeklinin bozulmamasını, dantellerinin yırtılıp hasar görmemesini sağlar. Eğer dolabınızda bunun için yeterli alan yoksa, sütyenlerinizi açık bir şekilde arka arkaya, birbirlerinin içini dolduracak şekilde de yerleştirebilirsiniz. Bu dizilimde kopça kısımlarının birbirlerine takılıp yırtmamasına dikkat etmeniz yeterli.

4. İç giyimin özgüveninizi de etkilediğini biliyor muydunuz?

Kulağa ilginç gelebilir ancak iç çamaşırlarınızı gerçekten beğenerek satın alın ve severek giyin. Bir iş görüşmesine gittiğinizde iç çamaşırlarınızı sadece siz bileceksiniz evet; ancak iç giyiminizdeki özen, temizlik ve güzellik enerjinize de yansıyarak özgüveninizi olumlu etkileyecek. Bundan emin olabilirsiniz. Sadece özel zamanlar için değil, her an kusursuz görünen bir iç giyim görünümü sağlayın. Işıltınıza katkısına ve aldığınız iltifatlara şaşıracaksınız.
 


doğru külot seçimi​

5. Doğru külot seçimi nasıl yapılır?

Doğru külot seçimi rahatlığınız ve kombinleriniz açısından oldukça önemlidir. Slip külotlar, her anın kurtarıcıları. Günün her saati, her kıyafete uyum sağlayan slip külotları rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
 
Kadın boxer külotlar ise, özellikle pantolon, şort, etek, elbise gibi kıyafetlerinizde açık renkler tercih edeceğiniz zaman çamaşır izinizin belli olmasını istemediğinizde yardımınıza koşarlar. Üstelik sıcak yaz aylarında uyurken, boxer külotlar giymek oldukça rahatlatıcıdır ve uykuya kolay bir şekilde dalmanızı sağlar.

6. Doğru sütyen seçimi nasıl yapılır?

Sütyen seçimi, kadınların birbirlerine en çok danıştıkları ve araştırdıkları konular arasında en baş sırada yer alıyor. Sütyen seçiminizin doğru bedene sahip olmasına dikkat edin. Doğru sütyen bedeninizi, farklı bedenleri deneyerek bulabilirsiniz. Ayrıca bazı ufak ipuçları da size yanlış bedende sütyenler giydiğinizin sinyallerini verecektir. Sütyeni çıkarırken cildinizde iz bırakıyorsa, sizi sıktığı ve daha büyük bedende bir sütyene ihtiyacınız olduğu anlamını çıkarabilirsiniz. Tam aksine, parmaklarınızı göğüslerinizin altına ya da yanlara sığdırabiliyorsanız sütyen bedeninizi küçültmenizde fayda var demektir. Sütyenlerde destek göğüs altından gelir ve bu kısmın ideal bir şekilde bedeninizi sarması gerekir.

Ayrıca yukarı doğru kollarınızı kaldırarak esneme hareketi ve öne doğru gövdenizi eğme hareketi yaparak, sütyeninizin tam oturup oturmadığını kontrol edebilirsiniz.
 


sütyen seçimi​

Peki hangi sütyen, ne zaman giyilmeli ve kimler tarafından tercih edilmeli?

Full cup sütyenler: Bu model, kıyafetlerinizde iz göstermeyecek bir görünüme ulaşmanızı sağlar. Tişörtlerinizde ve gömleklerinizde sütyen geçişleri görünsün istemiyorsanız full cup sütyenler bunun için idealdir. Göğsünüzü tamamen saran bu model, kol ve göğüs kısmında dekolteleri olan kıyafetler için uygun bir tamamlayıcı değildir.

Balconette sütyenler: Üst bitiş çizgisi kısa ve yatay bir simetride olan bu modeller, göğüslerinizi normalden daha eşit ve biraz daha yukarıda gösterir. Desteklenme ihtiyacı olan dolgun ve geniş göğüsler için en ideal modeldir.

Balenli sütyenler: Çoğu sütyen balenlidir. Çünkü balenli sütyenler, her modele ve göğüs büyüklüğüne uygundur. Ekstra destek sağlarlar.

Bralet sütyenler: Destek bulundurmayan bu model, özellikle son yılların yükselen iç giyim trendleri arasında. Hatta iç giyimden de çıkarak, günlük stilin tercih edilen parçalarından olduğunu da söylemek yanlış olmaz. Balen, tel veya dolgu içermeyen bu modeller göğsünüzü tam olarak sararlar ve estetik bir görünüm sunarlar. Bu model, desteği olmadığı için özellikle küçük bedenli göğüslere sahip kadınların favorisidir.

Spor sütyenleri: Hareket imkanınızı genişleten rahat spor sütyenleri, arkası çapraz askılı modelleriyle göğüs ağırlığının bir kısmını sırtınıza dağıtır. Bu da onları yalnızca spor esnasında değil, günlük kullanıma da elverişli bir hale getirir.

Push-up sütyenler: Göğüsleri birbirine daha yakın gösteren ve ekstra destek sağlayan bu model, özgüven artırıcı yanıyla kadınların favorileri arasında.

Straplez sütyenler: Askılarınızın görünmesini istemediğiniz ya da göğüs dekolteli kıyafetler seçtiğiniz zamanlarda straplez sütyenler kurtarıcınızdır.

7. Erkek iç çamaşırları nasıl seçilmeli?

Sağlıklı iç giyim erkek iç giyiminde de oldukça önemli. Erkekler boxer ya da slip külot modellerini tercih ediyorlar. Boxer seçimi yaparken, bel lastiğinin ideal olmasına özen göstermeniz gerekiyor. Slip külot da, boxer da cinsel organlarınızı rahatsız etmemeli, fazla dar olmamalı.
 


erkek boxer

Ayrıca erkek boxer seçiminde çamaşırın kalçalarınızı uygun şekilde sarması hoş bir görünüm yaratacaktır. Paça kısmı size bol gelen boxer külotlar, pantolon, şort ya da eşofman altı giydiğinizde rahatsız edecek şekilde toplanma yapabilir. Bunun için nasıl rahat ettiğinizi belirlemeli ve buna göre iç giyim seçimi yapmalısınız.

8. Genellikle kadın iç çamaşırlarında neden kurdele bir fiyonk var?

Belki de hemen herkesin merak ettiği bu soruya yanıt bulma vakti! Kadın iç çamaşırlarının çoğunda, sütyenlerin orta birleşim kısmında ve külotların tam orta kısmında neden kurdele bir fiyonk vardır? Estetik bir dokunuş haricinde hiçbir işlevsel amacı bulunmayan bu kurdelelerin Rönesans dönemi iç giyiminden bu yana değişmeyen tek unsur olduğunu söyleyebiliriz.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI