Ana SayfaMücevherİmparatorluk Yüzüğü Atasay Myras`ta

İmparatorluk Yüzüğü Atasay Myras`ta

Topkapı Sarayı Müzesi hazinesi, başka bir deyişle Hazine-i Hümayun, Osmanlı döneminde olduğu gibi günümüzde de dünyanın sayılı hazineleri arasında yer alıyor. Osmanlı İmparatorluğunun üç kıtaya hükmettiği günlerin en önemli tarihsel olaylarına sahne olmuş Topkapı Sarayı, görenlerin halen hayran kaldığı Ayasofya Müzesi, imparatorlukta yaşamış ve dönemin yönetiminden sanatına dek etkili olmuş, güçleri yaşadıkları aşkları ve güzellikleriyle tarihe damgasını vurmuş Osmanlı ve Bizans imparatorluk kadınları, MYRAS 2010 “İmparatorluk Kadınları” Koleksiyonu’nun esin kaynaklarını oluşturuyor.

“İmparatorluk yüzüğü” ise koleksiyonunun en özel tasarımları arasında yer alıyor. Portrelerinde, takılarının yanı sıra çok özel bir giyim tarzı olduğu görülen Hürrem Sultan’ın “İmparatorluk yüzüğü”, MYRAS’ın “İmparatorluk Kadınları” isimli 2010 koleksiyonunun en özel tasarımları arasında yer alıyor. Ok atarken başparmağa takılan ve zehgir denilen yüzük formundan esinlenerek tasarlanan yüzük, tasarımıyla göz kamaştırıyor. Üzerinde Osmanlı Sultanı Hürrem’in ve İmparator 8. Konstantinos’un güzelliğine düşkün kızı Bizans İmparatoriçesi Zoe’nin resimlerinin ve değerli taşların yer aldığı “İmparatorluk yüzüğü”nün ihtişamı ile gözler üzerinizde olacak!
Moda Tasarımcısı Özlem Süer ve  Arkeolog Editör danışmanlığında Atasay’ın ödüllü tasarım ekibi tarafından oluşturan MYRAS “İmparatorluk Kadınları” koleksiyonu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu’nun saraylarının yanı sıra, yüzyıllar boyunca adlarından söz ettiren, imparatorluk kadınlarına da adeta yeniden hayat veriyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI