Ana SayfaMagazinİngiliz Kraliyeti gelin adayı Kate Middleton

İngiliz Kraliyeti gelin adayı Kate Middleton

Prens William ve Kate Middleton yaklaşık 8 yıldır birlikte. Ancak geçtiğimiz günlerde nişanlandıklarının açıklanmasıyla Kate Middleton bir anda İngiliz basınının gündemine oturdu. Bu düğünün İngiltere`yi içinde bulunduğu krizden bile kurtarabileceği konuşulurken Kate`i daha yakından tanımaya karar verdik.

Kate Middleton, 1982 yılında İngiltere`nin güneyinde, Michael-Carol Middleton`ın en büyük kızları olarak dünyaya geldi. Büyükbabası demirci olan orta sınıf bir aileden gelen gelin adayının annesi eski hostes, babası ise başarılı bir iş adamı. Kate`in babası kurduğu şirket ile bugünkü servetine sıfırdan ulaştı. Şu anda büyük bir servete sahip olmalarını sağlayan şirketleri, postayla oyuncak ve eğlence malzemeleri satışı yapıyor. Ailesinin parasal durumu iyi olan Middleton, 2001 yılında St. Andrews üniversitesinde okurken, sanat tarihi dersinde Prens William ile tanışıyor ve Prens William ile adı duyulan Kate, bir anda basının odak noktası haline geliyor. 2006 yılında bir süre ayrı kalan çift, ayrılığa fazla dayanamayıp ilişkilerine kaldıkları yerden devam etmeye karar veriyorlar ve uzun süredir beklenen haber geçtiğimiz günlerde yapılan basın açıklaması ile geliyor.

Bir düğün ülkeyi krizden çıkartır mı?

2011 yaz ayında evlenmeyi planlayan ikilinin düğün haberi tüm ülkede heyecanla karşılanırken, planlanan tarihin Prens Charles ve Prenses Diana düğünlerinin 30. yılına gelmesi büyük mutluluk yarattı. 30 yıldır kraliyet ailesinde görkemli bir düğün görülmemesi heyecanları arttırsa da, heyecanın asıl sebebi gelin adayının asil kandan olmaması. Kraliyet ailesinde ki az sayıda ki `avam` gelinlerin arasına girecek olan Kate Middleton ile de, kraliyet ailesiyle halk arasında daha güçlü bir bağ kurulacağına inanılıyor. Bu sebeple, bu evlilik haberi siyasal alanda da heyecanla karşılandı. Bunun yanında düğünün ülke ekonomisine sağlayacağı katkı da hesaplanıyor. Düğün resimlerinin basılacağı hatıra eşyaları, turistik ve benzer hareketlenmeler şu anda krizin hüküm sürdüğü İngiltere için önemli.

Planlanan düğün tarihinin, Charles-Diana düğününün 30. yılına gelmesi ve Prens William`ın nişan yüzüğü olarak annesi Prenses Diana`nın lacivert safir yüzüğünü takması, Kate Middleton`ın yeni Prenses Diana olup olmadığı sorularını ortaya çıkardı. Basın toplantısında; Prenses Diana`yı ilham verici olarak tanımlayan Middleton konuşmasına `onunla tanışabilmiş olmayı çok isterdim` şeklinde devam etti. Ancak Kate, utangaç Diana`dan çok daha farklı bir karaktere sahip. Ne istediğini bilen, kararlı ve eğlenceye düşkün biri olarak tanınıyor.

Yeni Diana mı, değil mi?

Nişan ilan edilene kadar geçen 7 yılda, pek fazla mukayese edilmeyen Diana ve Kate, yüzüğün takıldığı andan itibaren karşılaştırılmaya başlandı. Kate Middleton`ın mimiklerinin ve tavırlarının Diana`yı andırdığını söyleyenlerinin sayısı her geçen gün artıyor. İkilinin giyim tarzları da birbirlerine çok benziyor. Zamanında Prenses Diana`nın giydikleri takip edilirken, bugün Kate Middleton`ın tarzı İngiliz kadınları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Bunun en önemli göstergelerinden biri de, Kate Middleton`ın basın açıklamasında giydiği 365 poundluk Issa marka elbisenin saatler içinde mağazalarda tükenmiş olması. Diana ve Kate`in giyim tarzlarında ki benzerlik ise bir yardım kuruluşunun yemeğine giyilen elbiselerle daha da çok gözler önüne serildi. Prenses Diana`nın 1985 yılında giydiği elbisenin, aynı modelinde ve hatta aynı renginde ki bir elbiseyi, Kate Middleton aynı yardım kuruluşunun günümüzde ki yemeğine giydi. Tarzlarında ki benzerlik sadece tek bir kıyafetle bitmeyen ikilinin günlük giyimlerinden aksesuarlarına kadar benzerlik taşıması; tavırları ve güzelliği ile takdir toplayan 28 yaşındaki Middleton`ın yeni Prenses Diana olup olmadığının sorgulanmasına da devam ediyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI