Ana SayfaModaİngiliz Markalar Kuş Tüyünü Yasakladı

İngiliz Markalar Kuş Tüyünü Yasakladı

İçlerinde Topshop, Primark, Whistles, Warehouse ve Oasis olan birçok İngiliz markası, PETA kuruluşunun konuyla ilgili gerçekleri açığa çıkarmasını takiben, ürünlerinde kuş tüyünü yasakladı.

PETA, Mayıs ayında, dünyadaki kuş tüyü üretiminin yüzde 80’inin kaynağı olan Çin’deki çiftliklerde kuşların tüylerinin canlı canlı yolunuşunu gösteren bir video yayınlamıştı; ne yazık ki durum bahsi geçen çiftliklerin, ördek ve kazları koruyan bir protokol (Responsible Down Standart) tarafından onaylanmış satıcılarla iş yapıyor olmasına rağmen yaşanmıştı.

PETA’da şirket projeleri yönetici Yvonne Taylor, “Aynı acımasızca elde edilen tiftik yünü hakkında yaptıkları gibi, markalar canlı kuşların tüylerini yolan bir endüstriyi istemeyen müşterilerinin tercihlerine göre hareket ediyor.” diyerek durumu aydınlattı. Taylor, gelecek planları hakkında, “PETA, Birleşik Krallık bünyesindeki satıcılarla çalışmaya devam ederek, markaların gerçek tüy yerine kuşlara zarar vermeyen, hipoalerjenik, sıcak tutan ve çevre dostu sentetik tüyleri tercih etmesini sağlamaya çalışacak.” dedi.

Kuş tüyü kullanımını reddeden diğer markalar arasında ASOS, Boohoo, Miss Dr Martens, Hobbs, Miss Selfridge, Wallis ve White Stuff da bulunuyor.

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI