Ana SayfaYaşamInstagram fenomeni Essena O`Neill İsyan Etti

Instagram fenomeni Essena O`Neill İsyan Etti

Hepimiz birer sosyal medya canavarına dönüştük. İster istemez belli aralıklarla, dahil olduğumuz sosyal medya hesaplarına bakıyoruz; blogger`ları takip ediyoruz, güzel şeyler, güzel yerler görmek için aslına bakarsanız ciddi bir mesai harcıyoruz. Hatta bazen biz de `like` alabilmek uğruna şekilden şekile girip, gittiğimiz yerin tadına varmak yerine sosyal medyaya bunu sunup beğeni alabilmek için çaba sarfediyoruz. İşte kahramanımız tam burada devreye giriyor. 

18 yaşındaki Avustralyalı kız tam 612 bin Instagram takipçisine sahip; ayrıca YouTube kanalında 260 bin ve Snapchat`inde 60 bin takipçisi daha var. Kısacası tam bir fenomen! Fakat fenomenimiz 27 Ekim`de radikal bir karar alıp, Instagram hesabının adını `Social Media is not Real Life` olarak değiştirdi. `Sosyal medya gerçek hayat değildir` anlamındaki bu hesabından bazı açıklamalar yapan O`Neill, mükemmelliğin gerçek olmadığını, bazı kareler için saatlerce aç kaldığını, sosyal medyanın sadece bir ilüzyon olduğu söyledi. Ayrıca hesabından yaklaşık 2 bin adet fotoğrafını sildi. 

Essena O`Neill bu kararı almasındaki nedeni anlatan videosunda şunları söyledi:

"Kendi reklamımı yapmaktan başka bir amaç taşımayan bu fotoğrafların tümünü siliyorum. Farkında olmadan genç kızlığımın büyük bir kısmını sosyal medyaya, sosyal onaya, statüye ve fiziksel görünümün nasıl olduğuna bağımlı hale gelerek geçirdim. Sosyal medya, özellikle de benim kullandığım şekliyle gerçek değil. Sosyal onay, beğeniler, tasvip edilme ve takipçi sayısındaki başarıdan ibaret olan bir düzen, son derece benmerkezci bir yargılamadan ibaret. Ve bu beni tüketti."

Essena O`Neill eski fotoğraflarına da yeni yorumlar ekledi:

"Bu elbiseyi giyip Instagram`a fotoğraf koymam için bana 400 dolar ödendi. 150 bin takipçim olduğu zamanlardı. Bu sayı sonra yarım milyona çıktı. Bazı profillerin fotoğraf başına 2 bin dolar aldığını biliyorum. Bu tür anlaşmalar yapmakta bir sakınca yok. Sadece bilinsin istiyorum. Bu fotoğrafın hiçbir anlamı yok, ahlaki bir post değildi, o zamanlar cahildim. Kısacası, sosyal medya gerçek değil demek istiyorum. İnsanların neyi sattıklarının farkında olun, kendinize sorun, bu fotoğrafın altındaki amaç nedir?"

"O gün beni mutlu eden tek şey, bu fotoğrafı çekebilmiş olmaktı. Nasıl derin bir depresyon… Güzel bir vücuda sahip olmak, insani duyarlılıklarımızın yanında bir hiç."

"Gerçek hayat bu değil – Midemin düzgün görünmesi için bu pozdan yaklaşık 100 tane çekildi. O gün neredeyse hiçbir şey yemedim. Hatta fotoğrafı çeken küçük kız kardeşime, sonunda paylaşmaktan gurur duyacağım bir tanesini çekmesi için bağırmış bile olabilirim. Evet, bağırdım."

"Kusurlarımı örtersem belki insanlar görünüşümü beğenirler. Saçlarımı düzleştirip boyatırsam belki daha çok beğeni alırım. Belki de sütyenimin içini doldurmalıyım ki daha seksi görüneyim. Belki basında yer alması için kıyafetlerime daha çok dikkat çekmeliyim… Belki kendimi kusursuzlaştırmak için saatler ve dolarlar harcamalıyım; böylece beni beğenirsiniz… Böyle şeyleri neden yapıyoruz? Korku ve yanılgı. Gençliğimiz iki boyutlu dünyaya takıntılı. Bu da bizi tüketiyor."

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI