Ana SayfaModaInStyle`ın Şubat sayısında Özge Ulusoy var

InStyle`ın Şubat sayısında Özge Ulusoy var

InStyle`ın Şubat Ayı sayısına Özge Ulusoy konuk oldu.

Neon sarısı Hermès çantası ve onunla hemen hemen aynı tondaki Hunter çizmeleriyle Özge Ulusoy’u fark etmemek mümkün değil. Kıyafetinin geri kalanı oldukça sade, hatta salaş bile sayılabilir: Kar deseni olan siyah bir kazak ve siyah tayt. Yüzünde ise harika bir gülümseme var Ulusoy’un. Bu tebessümün önemli nedenlerinden biri geçen ay Yok Böyle Dans yarışmasında kendi deyimiyle, “Emeklerinin karşılığını alıp” şampiyon olması elbette. Bir diğeri ve bizce çok daha önemlisi bir süredir “Evet aşığım,’ diyebileceği bir ilişkiyi keyifle yaşıyor olması. (Bu konuya ilerleyen paragraflarda döneceğiz.)

“Twitter’da, ‘Sanki Oscar kazandı, neden bu kadar çok sevindi ki!’ gibi yorumlar okusam da bizim ne kadar çok çalıştığımızı bilmediklerini düşünerek gülüp geçtim bunlara. Çünkü izledikleri o bir buçuk dakikalık performanslar için, aylarca haftanın altı-yedi günü çalıştık,” derken dans etmenin onun için ne kadar büyük bir tutku olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Özge Ulusoy, kendini bildi bileli dans ediyor. Akademik kariyere çok önem veren bir ailenin (babası hukukçu albay, annesi bir dönem Ankara’da belediye ilçe başkanlığı yapmış) kızı olan Ulusoy, dokuz yıl önce İstanul’a taşınmaya karar verince Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü’den, kaydını Mimar Sinan Üniversitesi’ne alıp oradan mezun olan  bir dansçı aslında.

Türkiye güzellik yarışmasında kazandığı derece onu podyumlara taşıyınca, bu işi de çok sevmiş Ulusoy. Pek çokları onun çıkışının Survivor ile olduğunu, Yok Böyle Dans ile de pik yaptığını düşünse de moda dünyasını takip edenler için, dokuz yıldır önemli firmaların defileleri için en çok aradığı mankenlerin başında geliyor. Ulusoy, yarışmadan sonra boş duracak bir gün bile bulamamış çünkü yeni projesi Bugün Ne Giysem?’in çekimleri için ertesi gün stüdyoda almış soluğu.

“Programda Uğurkan Ağabey (Erez) jüri koltuğuna geçerken, yarışmacıları podyuma hazırlama işi de bana düştü,” diye başlıyor söze ve sonra projeyi kabul etmesinin nedenlerini sıralıyor,  “Bugün Ne Giysem? Türkiye’de en çok izlenen moda programlarından biri. Bunun en büyük sebebinin halka yakın durması olduğunu düşünüyorum. Pahalı ve hesaplı ürünlerin karıştırılması, indirimlerin takip edilmesi  her zaman destekleğim bir şey. Oraya gelen yarışmacılara da bunu tembihliyorum.”

Televizyon şimdilerde Ulusoy’un hayatını sarmalasa da, konservatuarda öğrenci olduğu yıllarda hedefi Devlet Opera ve Balesi’nde baş dansçı olmakmış. Boyu uzamaya başlayıp da fiziği güzelleşince ve kendine bakmaya başlayınca, herkes ona, ‘Modellik yapsana,’ demeye başlamış. Ablasının ısrarıyla güzellik yarışmasına katılarak hayatını değiştirecek adımı atmış. Ama okulunu bitirmiş, hatta sonra bir üniversite daha okumuş. Ve eğer bir fırsat yakalarsa yüksek lisans yapma gibi bir hedefi de var. Ancak imdilerde rüzgar televizyon tarafından estiği için kollarını açıp o rüzgarın hızıyla ilerlemeyi hedefliyor.

Yazının devamı için InStyle almayı unutmayın!

Backstage videosu için tıklayın!

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI