Ana SayfaTeknolojiiPhone 4S özellikleri

iPhone 4S özellikleri

Apple yeni telefonunu sonunda tanıttı. iPhone 5 mi yoksa iPhone 4S mi olarak karşımıza çıkacak yeni telefon hakkında bir hayli merak içindeydik. Sonunda merakımızı giderdik. İşte Apple`ın yeni telefonu iPhone 4S hakkında  bilmek istediğiniz herşey!

iPhone 4S ismiyle tanıtılan yeni modelde öne çıkan özelliklerin başında çift çekirdekli A5 işlemci ve yenilenen görüntü işlemcisi geliyor. A5 işlemci iki kata kadar performans artışı sağlarken telefonun grafik performansı iPhone 4’e kıyasla 7 kat artıyor. iPhone 4S’in 8 megapiksel sensöre sahip 5 lensli kamerası 3264×2448 çözünürlükte fotoğraflar çekebiliyor ve 1920×1080 Full HD video kaydı yapabiliyor. Gözden kaçan önemli bir detay olarak; iPhone 4S Bluetooth 4.0 destekliyor. Bluetooth 4.0 bir noktada neden iPhone 4S üzerinde NFC desteğine yer verilmediğini açıklıyor.

Yeni özellik sayesinde Kamera ve Fotoğraflar’a ulaşmak da artık çok kolay. Kilit ekranındayken ana ekran tuşuna iki kere art arda bastığınız anda kamera açılıyor. Kamera ile fotoğraf çekerken de ses açma tuşu deklanşör olarak kullanılabiliyor. Yeni Fotoğraflar uygulaması, fotoğraflar üzerinde kesme, döndürme, kırmızı göz giderme işlemleri yapmaya ve onları albümler halinde saklamanıza izin veriyor. iOS 5‘in yeni özelliklerinden olan Twitter entegrasyonu ve iMessage aracılığıyla iPhone 4S’inizdeki fotoğrafları doğrudan Twitter’da paylaşabiliyor veya arkadaşlarınıza, ailenize gönderebiliyorsunuz. iCloud sayesinde de fotoğraflarınız tüm diğer iOS’li cihazlarınıza otomatik olarak kopyalanabiliyor.

iPhone 4S ile gelen en büyük yeniliklerden biri “kişisel asistan” olarak tanımlanan Siri. Klasik bir sesli komut sisteminden çok daha öte olan ve şimdilik beta versiyonunda olan Siri gerçekten bir sekreter, bir asistan gibi çalışıyor. SMS, Takvim, Telefon gibi iPhone’un temel uygulamalarına entegre olarak çalışan Siri, ajandanıza yeni notlar almanızı, arkadaşınız gönderdiği SMS’i cevaplamanızı sağlıyor. Siri hatta mideniz kazındığında size yakındaki İtalyan restorantını da tarif edebiliyor. Siri’ye yalnızca sormanız yeterli. Doğal konuşma sorularını rahatlıkla anlayabiliyor. Örneğin “Bu haftasonu şemsiyeye ihtiyacım olacak mı?” diye sorduğunuzda Hava Durumu uygulamasına bağlanmak istediğinizi anlıyor. Siri’nin akıllı olduğunu kanıtladığı bir diğer konu ise telefondaki bilgileri kullanabilmesi. Örneğin “Siri, eve vardığımda Anne’mi aramamı hatırlat” dediğinizde Siri adres defterinizden “Anne” olarak kayıtlı kişiyi buluyor ve siz eve vardığınızda bu kişiyi aramayı hatırlatabiliyor. Ya da “Civarda trafik nasıl?” Diye sorduğunuzda “Civar” kelimesinin bulunduğunuz lokasyonu belirttiğini anlayabiliyor. Tabii ki Siri’nin şimdilik yalnızca İngilizce, Almanca ve Fransızca konuşabildiğini hatırlatalım. Siri’nin Türkçe öğrenip öğrenemeyeceği ise henüz belli değil.

Apple’ın bulut servisi olan iCloud bilgilerinizi bulutta saklamanıza yarayan bir sistem. Dilerseniz çektiğiniz fotoğrafları veya iPhone’unuzdaki dosyaları bulutta saklamanızı sağlayan iCloud, iTunes in the Cloud hizmetiyle iPod’unuzdaki şarkılarla da etkileşime geçiyor. Örneğin iTunes Match özelliği sayesinde iPod’unuzdaki 128 kbps’lik şarkıları bulut üzerinden 256 kbps kalitesinde dinleyebiliyorsunuz. Mac, PC, iPod touch ve iPad’le de uyumlu çalışan iCloud servisi sayesinde bulutta sakladığınız bilgilerinize kesintisiz olarak tüm cihazlarınızdan erişebiliyorsunuz.

7 Ekim’de ön sipariş almaya başlayacak olan iPhone 4S, 14 Ekim’de Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Avustralya ve Japonya’da satışa sunulacak. Bu ülkelerin ardından 28 Ekim itibarıyla 22 ülke daha iPhone 4S’e kavuşacak. Bu ülkeler arasında Türkiye yok.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI