Ana SayfaTeknolojiiPhone İle Çekilen Pusula Studio Özel Videoları "Kuzeye Kaç!" ile Devam Ediyor

iPhone İle Çekilen Pusula Studio Özel Videoları “Kuzeye Kaç!” ile Devam Ediyor

Apple Music ve Karnaval Medya Grubu işbirliği ile 2017 yılından bu yana yaklaşık 260 sanatçı röportajı ile devam eden Pusula Radyo programı her ay yenilenen Pusula Stüdyo özel odası ile daha da genişledi. Pusula Stüdyo için özel oluşturulan stüdyolarda tamamı iPhone ile çekilen ve yönetmenliğini Yalçın Birol’un yaptığı müzik videoları, dinleyicilerin hayranı olduğu müzisyenleri ve şarkılarını yepyeni bir boyuta taşıyarak benzersiz bir izleme deneyimi sunuyor.

Pusula Stüdyo odasında her ay konuk olacak sanatçının  performans videosunun yanısıra Pusula radyo programına telefon röportajları ile konuk olan sanatçıların içeriklerini ve her hafta güncellenen Pusula çalma listesini bulabilirsiniz. Her ay yeni bir sanatçının özel performansının yayınlandığı odaya buradan ulaşabilirsiniz. Karnaval Radyo’da yayınlanan videolara buradan ulaşabilirsiniz.
 
Nova Norda’dan “Kuzeye Kaç!” Pusula Özel Performansı sadece Apple Music ve Karnaval Radyo’da!

Teknoloji ve müziğin entegre olduğu bu gibi zamanlarda çok mutlu olduğunu belirten genç müzisyen, “Rengarenk ışıklarla tasarlanmış bir stüdyoda, sadece iPhone ile bir performans videosu çekecek olma fikri benim çalışma biçimime o kadar uyuyordu ki! Pusula Stüdyo, benim iç dünyamı yansıtan bir atmosfer adeta.” diyor ve ekliyor “Dijital müzik platformları ile beraber yepyeni müzisyenlerin herhangi bir hiyerarşi olmaksızın dinleyiciye ulaşabiliyor olması, sadece müzikleriyle keşfedilebilmeleri ve eşit şansları olması beni çok mutlu ediyor. Aksi takdirde belki ben de müzik yapıyor olmazdım” diyor. 
 
“Sadece müzik değil başka alanlarda da kendi iç seslerini dinleyip kendi tutkularının peşinden gitmek isteyenlere ilham verdiğimi düşünüyorum” diyen Nova Norda, Kuzeye Kaç! parçasında müzik yolculuğundaki tecrübelerinden besleniyor. “Her ne kadar kendine kurtarılmış bir bölge yaratmış olsan da, sonunda yine bir ormanın içindesin ve ormanın kanunu işliyor” diyen sanatçı, özüne sadık kalmaya verdiği önemin altını çiziyor: “Kendi Kuzey Yıldızı’nı bul ve oraya git. Ne olursa olsun oraya doğru kaç.”
Nova teknolojinin ona sağladığı kolaylıkları şöyle anlatıyor: “Ben gerçek anlamda iPad’de müzik yapmaya başladım. Piyanoda yaptığım besteleri iPad’de denemek ve nereye vardıklarını görmek istedim. Böylelikle keşfettiğim elektronik müzik dünyası bana kendimi buldurdu. Üstelik kolay arayüzü bana hız da katmıştı, demolar hızlıca çıkmaya başladı. Müzikle ilgilenen genç arkadaşlarıma da öncelikle iç seslerini dinlemelerini, daha sonra güvendikleri insanlarla ekip halinde çalışmalarını tavsiye ediyorum.” 
 
 
Pusula Stüdyo’da orkestra şefi iPhone!

Pusula Stüdyo çekimlerinin tamamını iPhone ile gerçekleştiren yönetmen Yalçın Birol, eskiden sadece iletişim kurmak için kullandığımız cep telefonumuzun, artık hayatımızdan hikayeleri barındıran bambaşka bir iletişim aracına dönüştüğünü düşünüyor ve aşklarımızı, kavgalarımızı, düşüncelerimizi, mutluluğumuzu ya da hüzünümüzü paylaştığımız bu cihazın, sevdiğimiz şarkılarının görsel hikayelerini birbirimize ulaştırmak için doğal bir araç olduğuna inanıyor. Yönetmen Pusula Stüdyo’ya konuk olan her sanatçının hikayesini, ışık dili, koreografi, kostüm ve konseptiyle harmanlayıp, olabildiğince en yalın ve en doğal şekilde  aktarmaya çalıştığını belirtiyor.
 
Yalçın Birol Kuzeye Kaç! özel video klibi ile ilgili deneyimlerini şöyle anlatıyor: “Pusula Stüdyo, her sanatçının karakteri ve söylediği şarkının ruhuna göre yeniden şekillenen fantastik bir dünya ve bu ortamın maestrosu iPhone. Özellikle Nova Norda’nın çekimine hazırlanırken, şarkının sözleri, koreografisi ve ambiyansı için 1.5 ay birlikte çalıştık.  Sanatçının ve dans ekibinin enerjisini yansıtabilmek adına koreografiyi ayrı ayrı planlarda çekmeden ve kesmeden one-shot çektim ve iPhone’u tutan rig kullandım ancak ortaya çıkan işin doğallığını korumak icin herhangi bir stabilizasyon ekipmanı veya gimbal kullanmadım. Özellikle Nova Norda’nın çalışma disiplinini  ve 2Day Dance ekibinin vermiş oldukları emeği bir araya getirdiğimizde ortaya çıkan işten büyük keyif aldım.”
 
Yönetmen, Pusula Stüdyo  Nova Norda video özel çekimlerini iPhone XS Max; video için Filmic Pro ve fotoğraflar için Halide uygulamalarını, montaj için Final Cut Pro X programını kullanarak gerçekleştirdi. 
 
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI