Ana SayfaRöportajİranlı Oyuncu Ve Model Sadaf Taherian’dan Türk Dizi Ve Filmlerine Övgü

İranlı Oyuncu Ve Model Sadaf Taherian’dan Türk Dizi Ve Filmlerine Övgü

 
#METOO Hareketinin en önemli destekçilerinden biri olan İranlı oyuncu Sadaf Taherian, Türkiye’de yeni bir yaşam kurdu. Bir yandan Türkçe öğrenerek oyunculuğa devam etmek isteyen Sadaf Taherian, şu anda İran-Türk İnfluencer kariyerinde hızla yükseliyor. Genç oyuncu; “Türkiye, Doğu ile Batı arasında dünyanın en başarılı kültür köprüsünü oluşturmuş bir ülke. Dünyanın her yerinde izlenen dizileri ve bence dünyada hak ettiği değeri henüz bulamamış çok başarılı sinema oyuncularıyla Türkiye’nin oluşturduğu bu kültür köprüsünün çok daha büyüyeceğine inanıyorum” diyor.
 
#METOO hareketine destek vererek sosyal medyada “Kadına yönelik taciz ve şiddeti” protesto etmek için başı açık fotoğraflar paylaşan ve bu nedenle İran’da büyük tepkiyle karşılaşan genç ve güzel oyuncu Sadaf Taherian, Amerika’da oyunculuk kariyerine devam ederken, babasını kaybetti. Annesine destek olmak için İstanbul’a gelen Sadaf Taherian aşık olarak Türkiye’de kaldı. Instagram Influencerı olarak kariyerinde yeni başlangıçlar yapan Sadaf Taherian, hızla Türkçe öğrenerek Türkiye’de oyunculuğa devam etmek istiyor.
 
İran’ın en ünlü sinema ve dizi oyuncusuyken #METOO hareketine destek vererek tüm dünyada kadına şiddeti ve tacizi protesto eden başı açık fotoğrafları nedeniyle İran’da yaşaması zorlaşan Sadaf  Taherian, Türkiye’de sinema ve dizi oyuncularının dünyaca ünlü bir çok isimden daha başarılı olduğunu söylüyor. Genç ve güzel oyuncu, “Türkiye, Doğu ile Batı arasında dünyanın en başarılı kültür köprüsünü oluşturmuş bir ülke. Dizileri bu nedenle bir çok ülkede beğeniyle izleniyor. Hollywood’un kırılmaz diye düşünülen başarısına ortak olabilecek çok başarılı projeler var Türkiye’de. Tanınsalar Amerika’da da çok izleneceklerini düşünüyorum” dedi.
 
Kendini Çevreci ve Aktivist olarak tanımlayan İran’lı oyuncu Sadaf Taherian, şu anda Türkiye’nin en başarılı Instagram İnfluencerları arasında yer alıyor. Birçok ünlü marka için Instagram’da “Marka Elçiliği” yapan güzel oyuncu, hızla Türkçe öğrenip çok sevdiği oyunculuğa Türkiye’de devam etmek istiyor. Cesur konuşmalarıyla tanınan ve #METOO hareketine destek veren ilk İran’lı ünlüler arasında olan Sadaf Taherian, “Oyunculuğa Amerika’da devam etmeyi planlamıştım. Aldığım bir proje teklifi için Amerika’dayken Türkiye’de yaşayan babamı kaybettim ve anneme destek olmak için bir süre Türkiye’de kalmaya karar verdim. Bu süre sonra ummadığım güzel dostluklar, harika insanlar ve Instagram’da gördüğüm ilgi ile bambaşka bir kariyerle uzadı ve Türkiye’de kaldım. Instagram’da yaptığım her şeyi çok severek yapıyorum ve bu yeni mesleğimi de çok severek yapıyorum. Tabii ki, oyunculuğu özlüyorum. Türkiye gibi dizi ve sinema sektöründe çok başarılı bir ülkede yaşadığım için oyunculuğa devam etmek de istiyorum. Bunun için Türkçe öğreniyorum şu anda. Seveceğim bir proje olursa burada da ilk tercihim sinema ama bana uygun olursa bir dizide de rol almak isterim.” şeklinde konuştu.
 
1988 doğumlu Sadaf Taherian, İranlı kadınların sesi olmaya devam edeceğinin altını çizdi ve her zaman tutku ve umutlarla dolu bir hayalperest olduğunu anlatarak şunları söyledi. “Bir kadın olarak hayal kurmak kolay. İran’da kadınlar için hayat hiç kimsenin anlayamayacağı kadar zor. Akıllı ve güçlü kadınlar İranlı kadınlar. Ben de elimden geldiğince İran’lı kadınlara dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar hayal etmekten vazgeçmemeleri gerektiğini ve başarabileceklerini, güçlü olmalarını göstermek için çabalıyorum.”
Onu zorlayan güçlü bir annesi olduğu için şanslı olduğunu söyleyen Taherian, “Hayallerinden asla vazgeçmemek. Yaşadığım tüm sıkıntılara rağmen, İran’daki ve dünyadaki tüm İranlı kadınlar için bir ilham kaynağı olmaya devam edeceğim. Instagram, benim cesur, güçlü ve idealist yanımı paylaştığım yer olarak başladı ve çok başarılı oldu. Şimdi bütün gücümle kadın hakları için mücadele ediyorum. Sadece kadın hakları değil, Hayvan hakları ve dünyada zor durumda olan herkes için gönüllü çalışmalar yapıyorum. Güçlü kadınların haklarını bilmeleri ve savaşmaları gerekiyor” dedi.
Dünyanın dört bir yanındaki hayır kurumları için gönüllü çalışmalar yapan ve sosyal medyada büyüyen aktif bir kitleye sahip olan Sadaf Taherian, “Sanatçı olarak mesleğimi bırakmış değilim. Bir yandan Türkiye merkezli iç giyim markası Glossa’yı kurdum ve iş hayatında devam ediyorum. İran Talent gösterisine ev sahipliği yaptım. Influencer kariyerimde bazı keskin kurallarım var. Örneğin, Çevreye zarar veren şirketlerle çalışmıyorum. Türkçemi kusursuz hale getirmek için çalışıyorum ve burada oyunculuğa devam etmek istiyorum. Önceliğim her zaman sinema ama uygun bir dizi projesinde de rol alabilirim” dedi.
 

INSTAGRAM

SOSYAL MEDYADA BİZ

58,698BeğenenlerBeğen
50,163TakipçilerTakip Et
879TakipçilerTakip Et
6,728TakipçilerTakip Et
1,569AboneAbone Ol

TAROT FALI